Liposuction Erkeklerde En Çok Hangi Bölgelerde Uygulanıyor?

Ali Tekin

Kayıtlı Üye
Merhaba herkese,

Bir süredir bölgesel yağlanmalarla uğraşıyorum. Ne kadar diyet yapsam da özellikle karın, bel ve göğüs bölgesi yağlarımdan kurtulmakta zorlanıyorum. Spor yapıyorum ama inatçı yağlar sanki yerinden oynamıyor. Son zamanlarda erkekler için liposuction işlemini araştırıyorum. Fakat genelde kadınlara yönelik bilgilerle karşılaşıyorum.

Benim merak ettiğim şu: Liposuction erkeklerde en çok hangi bölgelerde uygulanıyor? Özellikle göbek ve yan yağlar için etkili mi? Estetik sonrası sarkma ya da düzensiz görünüm yaşanıyor mu?

Bu işlemi yaptıran erkek arkadaşlar varsa, lütfen:
  • Hangi bölgeye yaptırdınız?
  • Sonuçlar sizi tatmin etti mi?
  • Sonrasında yaşam kaliteniz ya da özgüveniniz değişti mi?
Gerçek yorumlara çok ihtiyacım var. Sürekli "öncesi-sonrası" fotoğraflar görüyorum ama gerçek kullanıcı deneyimi duymak istiyorum. Şimdiden teşekkürler!

Merhaba dostum, ben de senin gibi ne kadar kilo versem de göbek ve yanlar bir türlü gitmiyordu. Sporla kas geliştirdim ama üstünde inatçı yağ katmanı olduğu için görünmüyordu. 35 yaşımda liposuction yaptırdım ve şu an 2 yıl geçti, iyi ki yaptırmışım diyorum.

Operasyonu göbek, bel yanları ve biraz da sırt bölgesine yaptırdım. Toplamda 2.5 litre kadar yağ alındı. İşlem genel anesteziyle yapıldı, ağrım yoktu ama ilk 1 hafta korse giymek ve biraz ödemle uğraşmak gerekiyordu.

Sarkma olmadı çünkü cildim elastikiydi ve çok aşırı bir kilo kaybı da yoktu. Ama doktorum öncesinde bu konuda uyardı, bazı kişilerde gevşeklik olabilir diye.

Sonuçlar kesinlikle tatmin ediciydi. Karın düzleşti, pantolon bedenim küçüldü. En önemlisi aynaya daha güvenle bakıyorum artık. Sosyal hayatımda bile daha özgür hissettim. Estetik deyince hala çevrem 'erkek adam yaptırır mı?' dese de umrumda değil, çünkü kendimi iyi hissediyorum.

Oyla 0
Selamlar, ben özellikle göğüs bölgesindeki yağlanma yüzünden yıllarca özgüven sorunu yaşadım. Gömlekle rahat hissedemiyordum, tişört giyerken hep rahatsızdım. Bazen spor salonunda bile üstümü çıkarmaktan çekiniyordum.

Liposuction’ı araştırırken genelde kadınlar üzerinden anlatıldığını fark ettim ama iyi bir cerrahla görüşünce erkeklerde özellikle göğüs (jinekomasti tipi değilse) ve bel çevresi için çok etkili olduğunu öğrendim.

İşlem lokal sedasyonla yapıldı, toplam 1.8 litre civarında yağ alındı. İlk 2-3 gün şişlik ve morarma yaşadım ama 1 haftada normale döndüm. 6 hafta korse kullandım, bu da cildin düzgün oturması açısından önemli.

Şu an tişört giyerken hiçbir rahatsızlık duymuyorum. Kaslarım görünmüyor belki ama düz bir görüntü var ve bu bile özgüveni yükseltiyor. En önemlisi, kafamda bu meseleyi çözmüş olmak. Sürekli ‘bir gün düzelir’ demek yerine adım atmak bana iyi geldi. Pişmanlık sıfır.

Oyla 0
Geri
Üst Alt