Liposuction Uygulaması Kalıcı Mı, Tekrar Yağlanma Olur Mu?

Esra Peker

Kayıtlı Üye
Birçok kişi gibi ben de liposuction yaptırdıktan sonra en çok şunu merak ediyorum: “Yağlar gerçekten geri gelmiyor mu?” Çünkü bu kadar zahmete girip birkaç ay sonra eski haline dönmek en büyük kabus olurdu.

Doktorların anlattığına göre liposuction sırasında yağ hücreleri tamamen alınıyor. Vücudun aynı bölgede yeniden yağ hücresi üretmesi mümkün değilmiş. Yani o bölge bir kez şekillendirildiğinde, uzun vadede kalıcı oluyor.

Ama burada önemli bir detay var: Kilo alınırsa yağ başka bölgelerde birikmeye başlıyor. Yani sonuç uzun süre kalıcı ama yaşam tarzı bu noktada çok belirleyici.

Benim düşüncem şu: Bu işlem aslında yeni bir başlangıç gibi. Korumak da kişinin elinde.

Ama içimde bir soru var: Gerçekten dikkat etmezsek o bölge eski haline döner mi, yoksa bir kez alındı mı kalıcı olarak gider mi?

Ben 2 yıldır aynı kilodayım, alınan yağlar geri gelmedi. Diyet ve sporla destekleyince kalıcılık gerçekten uzun süre korunuyor.

Oyla 0
Liposuction sonrası sonuçlar kalıcıdır, çünkü alınan yağ hücreleri yeniden oluşmaz. Ancak beslenme düzeni bozulursa vücut farklı bölgelerde yağ depolayabilir.

Oyla 0
Çözüm
Evet, sonuç kalıcı ama tamamen kişiye bağlı. Beslenmeye dikkat edince yıllarca aynı form korunuyor. Vücut yeni şeklini benimsiyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt