Makyaj Ürünleri Gün Boyu Taze Görünümü Nasıl Korur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Çilem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Çilem

Kayıtlı Üye
Sabah yaptığım makyajın gün sonunda hâlâ taze görünmesini istiyorum ama çoğu zaman bu gerçekleşmiyor. Fondöten bazı bölgelerde siliniyor, allık kayboluyor, cilt genel olarak yorgun bir hal alıyor. Aynı ürünleri kullansam bile bazı günler makyaj çok iyi dayanırken bazı günler çabuk bozulması beni düşündürüyor.

Taze görünüm dediğim şey sadece kalıcılık değil. Cildin hâlâ canlı, dengeli ve dağılmamış görünmesi. Bunu sağlamak için baz, pudra, sabitleyici sprey gibi ürünler denedim ama hangisinin gerçekten işe yaradığını net olarak söylemek zor. Bazen fazla sabitleme yapınca cilt ağırlaşıyor, bazen az yapınca makyaj çabuk dağılıyor.

Belki de sorun sadece ürünlerde değil, uygulama sırası ve miktarında. Ama bu kadar değişken varken doğru yöntemi bulmak kolay olmuyor.

Makyaj ürünleri gün boyu taze ve dengeli görünümü nasıl koruyabiliyor?

Bence taze görünümün anahtarı ince katlar. Ürünleri kalın sürmek ilk başta iyi duruyor ama gün içinde mutlaka çöküyor. İnce katlar çok daha uzun süre dayanıyor.

Oyla 0
Sabitleyici sprey bende fark yarattı ama doğru yerde kullanınca. Tüm yüze değil, sadece makyaj bittikten sonra hafif bir sis gibi uyguluyorum.

Oyla 0
Cilt bakımı makyajın dayanıklılığını doğrudan etkiliyor. Nemli ama yağsız bir ciltte makyaj daha uzun süre taze kalıyor.

Oyla 0
Gün içinde yüzü çok fazla ellemek de tazeliği bozuyor. Buna dikkat etmeye başlayınca makyajım daha uzun süre düzgün kaldı.

Oyla 0
Bence her ürünün kalıcı olmasını beklemek yerine, gün içinde küçük dokunuşlar yapmak daha gerçekçi bir yaklaşım.

Oyla 0
Geri
Üst Alt