Makyaj Ürünleri Gün İçinde Neden Ciltte Dağılma Yapıyor?

Gülsüm Bilir

Kayıtlı Üye
Sabah makyajımı yaptığımda her şey yerli yerinde duruyor ama gün ilerledikçe fondötenin bazı bölgelerde silindiğini, bazı yerlerde ise birikme yaptığını fark ediyorum. Özellikle burun kenarları, çene ve alın bölgesi gün sonunda bambaşka bir görüntüye bürünüyor. Makyajın ciltte adeta “yer değiştirdiğini” hissetmek gerçekten sinir bozucu.

İlk zamanlar bunun tamamen ürünle ilgili olduğunu düşündüm. Ama aynı fondöteni farklı günlerde kullandığımda bazen çok iyi dayanırken bazen çabuk dağılması kafamı karıştırdı. Sonra bunun sadece ürün değil, cildin gün içindeki yağ dengesi, hava durumu ve hatta stresle bile ilgili olabileceğini fark ettim. Özellikle yoğun geçen günlerde makyajım daha hızlı bozuluyor.

Bir de makyaj öncesi bakım konusu var. Fazla nemlendirdiğimde ürünler kayıyor gibi, az nemlendirdiğimde ise cilt ürünü emip parçalı bir görüntü oluşturuyor. Bu dengeyi tutturmak zor. Dağılma sorununun tek bir sebebi olmadığını hissediyorum ama hangisi daha baskın emin olamıyorum.

Makyaj ürünlerinin gün içinde ciltte dağılmasının temel sebebi genellikle ne oluyor?

Bence en büyük sebep cildin gün içindeki yağ üretimi. Özellikle T bölgesi yağlandıkça makyajı aşağı doğru itiyor. Ben bunu fark edince mat ama cildi kurutmayan ürünlere yöneldim.

Oyla 0
Nemlendirici ile fondöten arasındaki uyum çok önemli. Çok yoğun bir nemlendirici üzerine fondöten sürdüğümde makyajım mutlaka dağılıyor. Bekleme süresi bırakınca sorun azalıyor.

Oyla 0
Nemlendirici ile fondöten arasındaki uyum çok önemli. Çok yoğun bir nemlendirici üzerine fondöten sürdüğümde makyajım mutlaka dağılıyor. Bekleme süresi bırakınca sorun azalıyor.

Oyla 0
Gün içinde yüzü çok fazla ellemek de dağılmayı artırıyor. Fark etmeden yüzümüze dokunuyoruz ve bu makyajın bozulmasını hızlandırıyor.

Oyla 0
Bence dağılma tamamen tek bir şeye bağlanamaz. Ürün, cilt tipi, uygulama ve gün içindeki koşullar birleşince bu sorun ortaya çıkıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt