Makyaj Yaptıkça Ciltte Denge Bozuluyor mu?

Gülçin Tunç

Kayıtlı Üye
Uzun süredir düzenli makyaj yaptığım için son zamanlarda cildimde bazı değişimler fark ediyorum. Eskiden daha dengeli olan cildim şimdi bazı günler aşırı yağlanıyor, bazı günler ise kuruluk hissi veriyor. Bu durum ister istemez “makyaj yaptıkça cildin dengesi bozuluyor mu” sorusunu aklıma getiriyor.

Makyaj ürünleri, temizleme aşamaları, tonikler, peelingler derken cilt sürekli bir döngüye giriyor. Bazen cildimi fazla yorduğumu hissediyorum. Özellikle yoğun makyaj yaptığım dönemlerden sonra cildim daha hassas tepkiler verebiliyor. Ama tamamen makyajı bırakmak da istemiyorum.

Belki sorun makyajın kendisi değil, sıklığı ya da yanlış ürün kombinasyonlarıdır. Ya da cildin dinlenmeye ihtiyacı vardır. Bu dengeyi nasıl kurmak gerektiğini anlamaya çalışıyorum.

Düzenli makyaj yapmak cilt dengesini gerçekten bozuyor mu?

Bence makyajdan çok temizleme ve bakım aşaması cilt dengesini etkiliyor. Ben agresif temizleyiciler kullandığımda cildim daha çabuk bozuldu. Daha nazik ürünlere geçince denge geri geldi.

Oyla 0
Her gün makyaj yapıyorum ama haftada birkaç gün sadece çok hafif ürünlerle devam ediyorum. Bu dengeyi kurunca cildim eskisine göre daha stabil hale geldi.

Oyla 0
Cilt dinlenmeye ihtiyaç duyuyor. Ben ayda birkaç gün tamamen makyajsız kalınca cildimin toparlandığını hissediyorum. Sürekli kapalı kalmak cildi yorabiliyor.

Oyla 0
Yanlış ürün kombinasyonları cilt dengesini bozuyor. Özellikle alkol içeren ürünler uzun vadede cildi hassaslaştırabiliyor. İçerik okumak çok önemli.

Oyla 0
Bence makyaj tek başına suçlu değil. Stres, uyku ve beslenme de cilt dengesini ciddi şekilde etkiliyor. Makyaj sadece bu dengesizliği daha görünür hale getiriyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt