Makyaj Yaptıktan Sonra Cildin Yorulmuş Görünmesini Engelleyen Ürünler Neler?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Selda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Selda

Kayıtlı Üye
Makyaj yapınca bazen tam tersine daha yorgun göründüğümü fark ediyorum. Hani amaç daha taze görünmek ama birkaç saat sonra yüzüm sanki griyor, göz altlarım daha belirginleşiyor, cilt dokusu daha kötü görünüyor. Özellikle uzun günlerde ya da kapalı ofis ışığında bu daha çok oluyor. Bir noktadan sonra “keşke hiç makyaj yapmasaydım” dediğim oluyor.

Sanırım sorun sadece ürün değil; belki cilt bakımı, belki yanlış fondöten, belki yanlış pudra. Ama hangisi olduğunu anlamakta zorlanıyorum. Bazı fondötenler beni yaşlı gösteriyor gibi, bazı kapatıcılar göz altını kuru gösteriyor. Bir de gün içinde makyaj tazelemesi yapınca daha da kötüleşiyor. Yüzde katman hissi artıyor.

Cildin gün içinde daha “taze” kalmasını sağlayan, makyajın yorgunlaştırmasını engelleyen ürünler var mı? Mesela daha nemli bitişli ürünler mi, yoksa sabitleyici sprey mi? Ya da “aydınlık gösteren” ürünlerin gerçekten faydası var mı?

Makyajdan sonra cildin gün içinde yorulmuş görünmesini engelleyen ürünler ve tüyolar sizde neler?

Bence yorgun görüntünün en büyük sebebi yanlış pudra. Çok mat ve yoğun pudralar yüzü birkaç saat sonra “kuru ve gri” gösteriyor. Ben pudrayı minimuma indirince ve sadece T bölgesine uygulayınca yüzüm daha canlı kalıyor. Gün içinde de pudra eklemek yerine yağ emici kağıt kullanıyorum. Üstüne de çok hafif sprey sıkıyorum.

Oyla 0
Benim cildimi yorgun gösteren şey genelde fondötenin rengi oldu. Bir tık koyu ya da fazla sarı olunca yüz daha yorgun duruyor. Ten rengi doğru seçilince ve ince kat uygulanınca daha dinç görünüyorsun. Ayrıca krem allık kullanmak yüzü gün içinde daha taze tutuyor, toz allık uçunca yüz soluk kalıyor.

Oyla 0
Göz altı için ben corrector + az kapatıcı yöntemine geçince çok rahatladım. Direkt kapatıcıyla morluğu kapatmaya çalışınca kalın duruyor ve çizgilere dolunca yorgunluk artıyor. Corrector ile rengi nötrlüyorsun, üstüne ince kapatıcı geçiyorsun; hem daha doğal hem daha dinç gösteriyor.

Oyla 0
Sabitleyici sprey bence çok fark yaratıyor ama “nem veren” bir sprey olmalı. Mat spreyler bende gün sonunda kuruluk gibi duruyor. Nemli sprey cildi taze gösteriyor, fondöteni “cilt gibi” yapıyor. Bir de gün içinde yüzüne dokunmamak çok önemli, dokundukça makyaj bozuluyor.

Oyla 0
Ben yüzümün yorulmasını en çok krem ürünlerle çözdüm. Krem allık, krem bronzer, hafif kapatıcı. Toz ürünler gün içinde uçup yüzü soluk bırakıyor. Krem ürünler daha ciltle bütünleşiyor. Üstüne de dudakta tint gibi doğal renk olunca yüz daha canlı duruyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt