Makyaj Yaptıktan Sonra Cilt Neden Daha Yorgun Görünüyor?

İpek Işıl

Kayıtlı Üye
Bazı günler makyaj yaptıktan sonra aynaya baktığımda cildim daha bakımlı görünmek yerine sanki daha yorgun, daha donuk ve ağır duruyor. Özellikle fondöten ve kapatıcı kullandığım günlerin sonunda cildimde mat ama cansız bir ifade oluşuyor. Makyaj yapma amacım aslında daha canlı ve enerjik görünmekken, tam tersi bir etki görmek moral bozucu oluyor.

İlk başta bunun tamamen ürünlerle ilgili olduğunu düşündüm. Ama aynı ürünler bazen çok güzel dururken bazen cildimi yorgun göstermesi kafamı karıştırdı. Belki cilt bakımım yetersiz, belki makyajdan önce cildim yeterince nemli değil ya da fazla kat uyguluyorum. Özellikle gün sonunda cilt sanki çökmüş gibi duruyor ve çizgiler daha belirgin hale geliyor.

Bir de “cilt nefes alamıyor” hissi var. Bu his bazen sadece psikolojik mi, yoksa gerçekten makyaj cildi mi yoruyor emin olamıyorum. Makyajı ne kadar hafifletirsem hafifleteyim bu yorgunluk görüntüsü bazen yine de ortaya çıkıyor.

Makyaj yaptıktan sonra cildin daha yorgun ve donuk görünmesinin asıl sebebi ne olabilir?

Bence en büyük sebep cildin yeterince nemli olmaması. Nem eksik olunca fondöten ciltle bütünleşmiyor ve cilt daha yorgun duruyor. Ben makyaj öncesi nemlendirmeyi artırınca bu görüntü ciddi şekilde azaldı.

Oyla 0
Fazla ürün kullanımı da çok etkiliyor. Kat kat fondöten, kapatıcı ve pudra cildi ağırlaştırıyor. Ben daha az ürün kullandığımda cildimin daha canlı göründüğünü fark ettim.

Oyla 0
Yanlış alt ton fondöten de cildi solgun gösterebiliyor. Bana uygun olmayan bir fondöten kullandığımda yüzüm hasta gibi duruyordu, doğru tonu bulunca fark çok net oldu.

Oyla 0
Makyaj süngerini fazla bastırarak uygulamak da cildi yoruyor gibi duruyor. Daha nazik uyguladığımda makyaj daha taze duruyor.

Oyla 0
Bence yorgun görüntü sadece makyajdan değil, genel cilt sağlığından da geliyor. Uykusuz ve stresliyken makyaj ne kadar iyi olursa olsun cilt bunu belli ediyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt