Nuket Atabey
Kayıtlı Üye
Benim cilt tipim karma-yağlı ve genelde T bölgem gün içinde parlıyor. Bununla birlikte makyajım ilk başta güzel duruyor ama öğleden sonra sanki git gide ayrışıyor gibi görünüyor; fondöten çizgi çizgi oluyor, kapatıcı çizgilere doluyor veya yüzde yamalı bir görünüm oluşuyor. Bu gerçekten moral bozucu çünkü sabah hazırlanıp dışarı çıktığımda “gün boyu makyajım bozulmasın” diye uğraşıyorum ama genelde birkaç saat içinde istediğim sonucu alamıyorum.
Özellikle yaz aylarında ve terlediğimde makyajın duruşu daha da çabuk bozuluyor. Birçok insan sabitleyici sprey kullanın diyor ama ben hangi spreyin gerçekten fark yarattığını bile kestiremiyorum. Bazıları ilk başta iyi gibi ama birkaç saat sonra aynı sorunu yaşatıyor. Ayrıca yüzümde ağırlık hissi bırakmadan makyajı uzun süre sabitleyen ürünleri denemek istiyorum.
Ayrıca altına baz kullanmanın mı yoksa sadece pudrayla sabitlemenin mi daha etkili olduğunu da merak ediyorum. Çünkü baz kullanınca bir yandan texture değişiyor ama uzun vadede duruş nasıl oluyor, fark yaratıyor mu?
Makyajı birkaç saat sonra bozulmadan tutan ürünler ve rutin önerileriniz neler?
Özellikle yaz aylarında ve terlediğimde makyajın duruşu daha da çabuk bozuluyor. Birçok insan sabitleyici sprey kullanın diyor ama ben hangi spreyin gerçekten fark yarattığını bile kestiremiyorum. Bazıları ilk başta iyi gibi ama birkaç saat sonra aynı sorunu yaşatıyor. Ayrıca yüzümde ağırlık hissi bırakmadan makyajı uzun süre sabitleyen ürünleri denemek istiyorum.
Ayrıca altına baz kullanmanın mı yoksa sadece pudrayla sabitlemenin mi daha etkili olduğunu da merak ediyorum. Çünkü baz kullanınca bir yandan texture değişiyor ama uzun vadede duruş nasıl oluyor, fark yaratıyor mu?
Makyajı birkaç saat sonra bozulmadan tutan ürünler ve rutin önerileriniz neler?