Makyaj Yaptıktan Birkaç Saat Sonra Bozulan Cilt İçin Hangi Ürünler İşe Yarıyor?

Nuket Atabey

Kayıtlı Üye
Benim cilt tipim karma-yağlı ve genelde T bölgem gün içinde parlıyor. Bununla birlikte makyajım ilk başta güzel duruyor ama öğleden sonra sanki git gide ayrışıyor gibi görünüyor; fondöten çizgi çizgi oluyor, kapatıcı çizgilere doluyor veya yüzde yamalı bir görünüm oluşuyor. Bu gerçekten moral bozucu çünkü sabah hazırlanıp dışarı çıktığımda “gün boyu makyajım bozulmasın” diye uğraşıyorum ama genelde birkaç saat içinde istediğim sonucu alamıyorum.

Özellikle yaz aylarında ve terlediğimde makyajın duruşu daha da çabuk bozuluyor. Birçok insan sabitleyici sprey kullanın diyor ama ben hangi spreyin gerçekten fark yarattığını bile kestiremiyorum. Bazıları ilk başta iyi gibi ama birkaç saat sonra aynı sorunu yaşatıyor. Ayrıca yüzümde ağırlık hissi bırakmadan makyajı uzun süre sabitleyen ürünleri denemek istiyorum.

Ayrıca altına baz kullanmanın mı yoksa sadece pudrayla sabitlemenin mi daha etkili olduğunu da merak ediyorum. Çünkü baz kullanınca bir yandan texture değişiyor ama uzun vadede duruş nasıl oluyor, fark yaratıyor mu?

Makyajı birkaç saat sonra bozulmadan tutan ürünler ve rutin önerileriniz neler?

Ben makyajı sabitlemek için mutlaka bir sabitleyici sprey + transparan pudra kombinasyonu kullanıyorum. Sabah makyajımı yapıyorum, önce pudrayla sabitliyorum ardından hafif bir sprey sıkıyorum. Bu iki adım birlikte gün içinde makyajımın daha sabit durmasını sağlıyor. Özellikle sıcak günlerde bu kombinasyon benim için kurtarıcı.

Oyla 0
Ben baz + fondöten + sabitleyici sprey üçlüsünün işe yaradığını düşünüyorum. Bazı bazlar yağlanmayı kontrol altında tutuyor, fondöten de buna uyum sağlıyor. Üstüne pudra yerine spreyle sabitlemek kalıcılığı biraz daha artırıyor. Önemli olan ürünü çok yoğun uygulamamak bence.

Oyla 0
Ben karma cilt tipliyim ve makyaj bozulma sorununu en çok sabitleyici spreyle çözdüm. Gün içinde hafif parlama oluyor ama toplamda makyajım sabahkinden çok farklı durmuyor. Pudra gibi ağır ürünler kullanmak istemediğim için spreyle dengelemeyi seviyorum.

Oyla 0
Ben öncelikli olarak cilt bakım rutinime odaklandım çünkü çok kuruysa makyaj daha çabuk bozuluyor. Nemlendirici + su bazlı baz kullanınca fondöten ciltle daha iyi bütünleşti ve gün içinde bozulma daha az oldu. Ardından sadece hafif pudra ile sabitlediğimde genel görüntü daha dengeli oluyor.

Oyla 0
Ben öğleden sonra düzeltme yapıyorum ama bahsettiğim sprey & pudra kombinasyonu sayesinde fark çok azalıyor. Her gün aynı performansı beklemek zor ama bu rutin benim için makyajın uzun süre daha iyi görünmesini sağladı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt