Makyajda Kalıcılığı Artırmak İçin En Çok Hangi Ürün İşe Yarıyor?

Nilay Aksoy

Kayıtlı Üye
Makyajın gün içinde bozulması benim için en can sıkıcı konulardan biri. Sabah hazırlanırken her şey çok güzel duruyor ama birkaç saat sonra özellikle burun çevresi, çene ve alın bölgesinde makyaj dağılıyor. Fondöten açılıyor, allık kayboluyor, cilt yağlanınca makyaj yer değiştiriyor gibi oluyor. Bu noktada hep “acaba yanlış bir ürün mü kullanıyorum” diye sorguluyorum.

Baz mı, sabitleyici sprey mi, transparan pudra mı derken kafam iyice karıştı. Hepsini kullanan da var, hiçbirini kullanmadan makyajı sabit kalan da. Özellikle cilt tipine göre hangisinin daha etkili olduğu konusunda net bir cevap bulmak zor. Bir ürün birinde mucize yaratırken diğerinde hiçbir işe yaramayabiliyor.

Ben baz kullanınca bazen fondötenim kayıyor gibi hissediyorum, pudra kullanınca cildim ağırlaşıyor, sabitleyici spreyde ise yeterince etkili olup olmadığından emin olamıyorum. Hangisinin gerçekten makyajın kalıcılığını artırdığı konusunda kararsızım.

Makyajda gün boyu kalıcılığı artırmak için gerçekten en etkili olan ürün hangisi?

Benim için en büyük farkı makyaj bazı yarattı. Ama doğru baz çok önemli. Yağlı cilde nemli baz kullanınca makyaj daha çabuk bozuluyor. Cilt tipine uygun baz seçince makyaj saatlerce yerinden oynamıyor.

Oyla 0
Ben sabitleyici sprey kullanmaya başladıktan sonra farkı net gördüm. Pudrayla sabitleyip üstüne sprey sıktığımda makyaj hem doğal kalıyor hem de gün içinde dağılmıyor.

Oyla 0
Bence tek bir ürün mucize yaratmıyor. Cilt hazırlığı + hafif baz + doğru pudra birleşince makyaj daha kalıcı oluyor. Birini eksik yaptığımda farkı hemen hissediyorum.

Oyla 0
Transparan pudra benim için vazgeçilmez. Özellikle T bölgesinde makyajı kilitliyor. Ama fazla kaçınca cilt yorulmuş gibi duruyor, denge çok önemli.

Oyla 0
Kalıcılık sadece ürünle değil, uygulama şekliyle de alakalı. İnce katlar halinde uygulayınca makyaj çok daha uzun süre dayanıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt