Market Şampuanları Erkeklerde Saç Çizgisini Geri Mi Çekiyor?

Necmi Kaya

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda saç çizgime eskisinden daha fazla bakar oldum. Aynaya her geçtiğimde “acaba bana mı öyle geliyor” diye düşünsem de alın çizgisi sanki yavaş yavaş geriye gidiyor gibi. Uzun süredir marketten aldığım klasik erkek şampuanlarını kullanıyorum. Pratik, ucuz ve her yerde var ama kafamda bir soru oluştu: Acaba bu şampuanlar saç çizgisine zarar mı veriyor?

Özellikle mentollü, aşırı köpüren ve “ferahlatıcı” diye satılan şampuanlardan sonra saçımın daha sert olduğunu hissediyorum. Bazı günler saç derim geriliyor, hatta hafif yanma gibi bir his oluyor. Bu durum saç çizgisiyle bağlantılı mı, yoksa tamamen kafaya takmak mı bilmiyorum. İnternette kimisi “market şampuanları saç döker” diyor, kimisi de bunun şehir efsanesi olduğunu savunuyor.

Profesyonel ürünlere bakınca fiyatlar uçuyor, market ürünleri ise çok daha ulaşılabilir. Ama ucuz diye uzun vadede saçtan ediyor muyuz, asıl mesele bu. Net bir bilgi bulmak zor, herkes kendi deneyimine göre konuşuyor.

Marketlerden alınan sıradan şampuanların erkeklerde saç çizgisini zamanla geriye götürdüğünü düşünen var mı?

Ben yıllarca market şampuanı kullandım, saç çizgim zaten genetik olarak geri gidiyordu. Şampuandan mı bilmiyorum ama çok sert olanları bıraktıktan sonra saç derim rahatladı. Çizgi geri gelmedi ama en azından tahriş azaldı.

Açıkçası market şampuanı kullanıp hiçbir sorun yaşamayan da çok kişi var. Bence mesele markadan çok içerik. Aşırı mentollü ve sert olanlar saç derisini yoruyor, bu da dökülmeyi hızlandırabiliyor.

Ben saç çizgimdeki gerilemeyi fark edince şampuan değiştirdim. Daha yumuşak bir ürüne geçince saçımın dokusu düzeldi. Çizgi durdu mu dersen, onu zaman gösterecek ama en azından kötüleşmedi.

Market şampuanları tek başına saç çizgisini geri çekmez bence. Genetik baskınsa zaten oluyor. Ama yanlış şampuan süreci hızlandırabilir. Ben bunu yaşadım, özellikle sert erkek şampuanlarıyla.

Bence sorun “market” olması değil, herkese aynı ürünün uymaması. Ben deneye deneye saç derimi yormayan bir market şampuanı buldum. O günden beri saç çizgisiyle ilgili takıntım biraz azaldı.

Geri
Üst Alt