Maşa Sonrası Saçın Formu Nasıl Daha Uzun Süre Korunur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sanem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sanem

Kayıtlı Üye
Saçımı maşayla şekillendirmeyi çok seviyorum ama ne yaparsam yapayım dalgalarım birkaç saat içinde sönüyor. Sabah özenle maşa yapıyorum, öğlene kadar mükemmel görünüyor ama akşam aynaya baktığımda sanki hiç uğraşmamışım gibi. Sprey kullandım, ısı koruyucu da denedim ama saçımın formu bir türlü kalıcı olmuyor.

Saçım ince telli ve kolay elektrikleniyor, bu yüzden ağır ürünler kullanmak istemiyorum. Bazı kuaförler “önce ısıya dayanıklı sprey, sonra az miktarda sabitleyici kullan” diyor ama o zaman da saç taş gibi oluyor. Ben doğal, hafif ama kalıcı bir sonuç istiyorum.

Ayrıca nemli havalarda maşanın dayanmadığını fark ettim. O kadar uğraşıp 15 dakikada düzleşiyor. Evde yapılan pratik bakım ya da doğru ürün seçimiyle bu süre uzar mı merak ediyorum.

👉 Maşadan sonra dalgaların formunu uzun süre korumanın etkili bir yolu var mı?

Maşa sonrası formun kalması için saçın tamamen soğumasını beklemek gerekiyor. Ben önce maşayı yapıp her bukleyi tel tokayla sabitliyorum, 10-15 dakika bekledikten sonra açıyorum. Sonra az miktarda Urban Care Natural Look Hair Spray sıkıyorum. Saçım hem yumuşak kalıyor hem gün boyu formunu koruyor. Spreyi uzak mesafeden sıkmak çok önemli.

Benim saçım da ince telli, aynı sorunu çok yaşadım. Çözümü ısıdan sonra doğal yağ takviyesi yapmakta buldum. Maşadan hemen sonra 1 damla argan yağı avuç içine alıp uçlara sürüyorum. Hem dalgalar kalıyor hem saç parlak görünüyor. Ağırlaştırmıyor, aksine nem dengesini koruyor. Sprey yerine bu yöntemle maşa formu çok daha uzun sürüyor.

Fön ve maşa sonrası kalıcılığı artırmak için saçın tamamen kuru olması şart. Hafif nemliyken maşa yapılırsa form hemen bozuluyor. Ben maşadan önce L’Oréal Dream Long Heat Spray, sonrasında Bee Beauty Soft Hold Spray kullanıyorum. İkisi birlikte hem koruma sağlıyor hem doğal tutuş veriyor. Gün boyu kalıcılık sağladı, denemeye değer.

Ben dalgalarımı uzun süre korumak için bukleleri maşadan hemen sonra rulo şeklinde topluyorum ve 10 dakika bekletiyorum. Sonrasında çok az Ecolatier Natural Hair Spray sıkıyorum. Spreyin doğal içeriği sayesinde saç sertleşmiyor. Bu yöntemle saçlarım sabah yaptığım gibi akşam bile aynı formda kalıyor. Hacmi de gün boyu korunuyor.

Maşa yaptıktan sonra saçın formu tamamen ürün sırasıyla alakalı. Ben önce hafif ısı koruyucu sıkıyorum, sonra maşayla şekil veriyorum ve en son kuru şampuanla sabitliyorum. Kulağa garip geliyor ama kuru şampuan hem hacim hem tutuş sağlıyor. Gün boyu formu korumak istiyorsan ağır ürünlerden kaçın, hafif tabaka hâlinde uygulama yap.

Geri
Üst Alt