Meme Büyütme Ameliyatı Acıtır Mı, İyileşme Süreci Nasıl Geçer?

Perihan Karaca

Kayıtlı Üye
Meme büyütme ameliyatını düşünürken aklıma gelen ilk şey ağrıydı. Sonuçta göğüs bölgesi hassas bir yer ve bu operasyon vücudun en çok hareket eden kaslarından biriyle ilişkili. Fakat yaptıranların yorumlarını okuyunca biraz rahatladım. Çoğu kadın “sandığım kadar acımadı” diyor. Doktorlar da genellikle ilk üç günün önemli olduğunu, o dönemde hafif baskı ve gerginlik hissinin normal kabul edildiğini söylüyor.

İşlemden sonra ağrı kesicilerle rahatlama sağlanabiliyormuş. İlk hafta boyunca kolları çok kaldırmamak, ağır kaldırmamak ve ani hareketlerden kaçınmak gerekiyormuş. İkinci haftada çoğu kişi işine dönebiliyor, üçüncü haftadan itibaren de günlük tempoya alışıyormuş. Tabii kas altına yerleştirilen silikonlar biraz daha fazla baskı yaratabiliyormuş ama bu da geçici bir durum.

Aslında bu süreçte en önemli şey sabır. İlk birkaç gün zor olsa da, sonrasında gerginlik yerini hafif bir rahatlamaya bırakıyor. Benim duyduğum kadarıyla en çok dikkat edilmesi gereken şey doğru pozisyonda uyumak ve dikiş bölgesini zorlamamak. Kısacası, iyileşme süreci biraz özen istiyor ama dayanılmayacak kadar ağır değil.

Gerçekten merak ediyorum, bu ameliyat düşündüğüm kadar ağrılı mı geçiyor yoksa birkaç gün sonra vücut tamamen alışıyor mu?

Çözüm
Ameliyat sonrası ağrı dayanılabilir düzeydeydi. İlk üç gün istirahat ettim, sonra yavaş yavaş hareket etmeye başladım. Kas altına yapılan uygulamalarda biraz daha hassasiyet olabiliyor ama genel olarak süreç kolay geçiyor.
Ben ameliyat sonrası ilk gün hafif baskı hissettim ama ağrı kesiciler çok işe yaradı. Üçüncü gün kendi işlerimi yapabiliyordum. Gerginlik birkaç günde tamamen geçti, süreci korktuğumdan çok daha rahat atlattım.

Oyla 0
Benim için en zorlu kısım ilk 48 saatti. O da ağrıdan çok kas gerginliği gibiydi. Dördüncü günde ağrı kalmadı. Doktorumun önerilerine harfiyen uydum, bu yüzden toparlanmam hızlı oldu.

Oyla 0
Ameliyat sonrası ağrı dayanılabilir düzeydeydi. İlk üç gün istirahat ettim, sonra yavaş yavaş hareket etmeye başladım. Kas altına yapılan uygulamalarda biraz daha hassasiyet olabiliyor ama genel olarak süreç kolay geçiyor.

Oyla 0
Çözüm
Ben ilk gece biraz zorlandım ama sabah çok daha iyiydim. Ağrıdan çok dolgunluk hissi oluyor. İkinci haftada tamamen normale dönmüştüm. Ağrıdan korkulacak bir ameliyat değil.

Oyla 0
İlk iki gün dikkat istiyor ama sonrası gayet konforlu. Doktorumun dediği gibi bol su içmek ve dik pozisyonda uyumak çok işe yarıyor. Üçüncü günde ağrı neredeyse kalmadı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt