Mevsim Geçişlerinde Rutininizi Değiştiriyor Musunuz?

Hülya Çetin

Kayıtlı Üye
Mevsimler değiştikçe saçımın da tamamen farklı davrandığını fark ediyorum. Yazın daha kolay şekil alan saç, sonbaharda bir anda dökülmeye başlıyor ya da kışa girerken kuruyup sertleşiyor. Ama buna rağmen bakım rutinimi çoğu zaman aynı şekilde devam ettiriyorum. Sonra da “neden saçım böyle oldu?” diye şaşırıyorum.

Mevsim geçişlerinde saç dökülmesi, elektriklenme ya da matlık gibi sorunlar artınca aslında bir şeyleri ayarlamak gerektiği hissi geliyor. Ama neyi değiştirmem gerektiği net değil. Daha yoğun bakım mı yapılmalı, yoksa saç bu dönemlerde daha az mı kurcalanmalı? Bazıları “mevsim geçişi geçene kadar dokunma” diyor, bazıları ise “tam bu dönemde bakım şart” görüşünde.

Ben de bu ikilemde kalıyorum. Aynı ürünlerle devam etmek mi mantıklı, yoksa şampuan, maske ya da bakım sıklığını değiştirmek mi gerekiyor? Her mevsimde ayrı bir rutin oluşturmak bana zor geliyor ama saçın ihtiyaçlarının da değiştiği çok belli.

Bu yüzden gerçekten mevsim geçişlerinde rutini bilinçli şekilde ayarlayanlar var mı, merak ediyorum.

Mevsim geçişlerinde saç bakım rutininizi değiştiriyor musunuz, neleri özellikle ayarlıyorsunuz?

Mevsim geçişlerinde saçın daha hassas olduğunu fark ettim. Bu dönemlerde fazla ürün denemekten kaçınıyorum. Rutin sadeleşince saç daha az tepki veriyor.

Oyla 0
Sonbaharda dökülme artınca bakım sıklığını artırmak yerine daha nazik ürünlere geçmek işe yaradı. Arındırıcı şampuanları bu dönemlerde bırakıyorum.

Oyla 0
Ben mevsim geçişlerinde şampuanı değiştiriyorum. Özellikle dökülmenin arttığı dönemlerde Vichy markasının kadınlara özel şampuanını kullanıyorum, gerçi unisex olabilir ama öneririm. Rutinin geri kalanını aynı tutuyorum. Bu denge saçımı daha az yordu.

Oyla 0
Kışa girerken nem ihtiyacı artıyor. Yazın yeterli gelen ürünler yetmemeye başlıyor. Maske sıklığını biraz artırmak saçımı toparlıyor.

Oyla 0
Mevsim geçişlerinde en büyük farkı sıcak suyla yıkamayı bırakmak yarattı. Saç derisi daha az kuruyunca saç da daha sağlıklı görünüyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt