Mezoterapi Sonrası Saç Derisinde Yanma Normal mi?

Zeynep Zoralı

Kayıtlı Üye
Bu hafta ikinci saç mezoterapisi seansımı yaptırdım ve işlemden birkaç saat sonra saç derimde hafif bir yanma ve karıncalanma hissi başladı. İlk seansımda böyle bir şey olmamıştı, bu yüzden biraz tedirgin oldum. Özellikle akşam saatlerinde his daha da belirginleşti, sanki saç derim ısınmış gibiydi.

Uzmanımı aradım, bu durumun genellikle geçici bir reaksiyon olduğunu söyledi. Mezoterapi sırasında saç köklerine vitamin, mineral ve aminoasit karışımı enjekte ediliyor; bu da kan dolaşımını hızlandırdığı için kısa süreli bir yanma hissi oluşabiliyormuş. Cilt hassas olan kişilerde bu his birkaç saat, bazen de bir gün sürebilirmiş.

Yine de ben emin olamadım, çünkü internette bazı kişilerde yanma birkaç gün sürmüş. Uzmanım soğuk kompres uygulamamı, saç derime kesinlikle dokunmamamı ve ilk 24 saat saç yıkamamamı önerdi.

Bu durumda insan ister istemez endişeleniyor.

Gerçekten bu yanma hissi mezoterapi sonrası normal bir tepki mi, yoksa yanlış uygulamadan kaynaklanıyor olabilir mi?

Bende de ilk seans sonrası hafif yanma olmuştu. Uzmanım bunun kan dolaşımının arttığının göstergesi olduğunu söyledi. Üç dört saat içinde tamamen geçti.

Oyla 0
Ben ikinci seans sonrası aynı hissi yaşadım. Cildim hassas olduğu içinmiş. Soğuk havlu koydum, hemen rahatladı. Bir gün sonra tamamen geçti.

Oyla 0
Yanma normal ama uzun sürmemeli. Bende de birkaç saat sürdü. İlk 24 saat sıcak su, güneş ve saç spreyi kullanmamak gerekiyor, o zaman çabuk geçiyor.

Oyla 0
Benim saç derim çok kuru, her seanstan sonra hafif yanma oluyor. Doktorum aloe vera bazlı nemlendirici önerdi. Onu kullanınca hemen rahatlıyor.

Oyla 0
Bu his genelde işlemden sonra dolaşımın artmasından kaynaklanıyor. Ben üçüncü seansımda yaşadım, ertesi sabah geçmişti. Kalıcı bir sorun değil.

Oyla 0
Geri
Üst Alt