Mezoterapi Sonrası Saç Dökülmesi Normal Mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Linda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Linda

Kayıtlı Üye
Geçtiğimiz ay saç mezoterapisine başladım. İşlemden sonra saçlarımın daha canlı görünmesini bekliyordum ama tam tersi oldu. İlk hafta boyunca duşta elime gelen saç miktarı neredeyse iki katına çıktı. Açıkçası çok moralim bozuldu. “Dökülme azalacak” diye umut ederken bu kadar artması beni endişelendirdi.

Uzmanımı aradım, “ilk haftalarda geçici dökülme normaldir” dedi. Çünkü mezoterapi saç derisini uyarıyor, zayıf ve ömrünü tamamlamış teller dökülürken, alttan daha güçlü saçlar çıkmaya başlıyormuş. Yani aslında bu süreç cildin kendini yenileme işaretiymiş. Yine de her taramada elime saç gelince tedirgin oluyorum.

Bazı forumlarda okudum, bazı kişilerde bu dönem 2–3 hafta sürebiliyormuş. Sonrasında dökülme yavaşlıyor ve saç kökleri güçlenmeye başlıyormuş. Yani biraz sabır gerekiyormuş.

Ama insan o aşamayı yaşarken ister istemez korkuyor. Gerçekten bu dökülme süreci herkes için normal mi? Yoksa işlemin fazla etkili olduğu anlamına mı geliyor?

Bende de ilk iki hafta dökülme artmıştı. Uzman “bu, saç köklerinin uyarıldığının göstergesi” demişti. Üçüncü haftada fark ettim, dökülme azaldı ve saç tellerim güçlendi.

Oyla 0
Ben mezoterapiden sonra bir ay boyunca az az dökülme yaşadım. Sonra tamamen durdu. Uzmanım “bu geçiş süreci, endişelenme” dedi. Şimdi saçlarım daha parlak.

Oyla 0
Bu durum çok normal. Ben de ilk haftalarda paniklemiştim. Eski, zayıf saçlar dökülüyor ki yeni, güçlü saçlar çıkabilsin. İki ay sonra belirgin fark oldu.

Oyla 0
Benim saçlarımda da ilk etapta dökülme arttı. Uzman sabırlı olmamı söyledi, haklıymış. Şimdi saç derim daha dolgun hissediliyor. Gerçekten yenilenme süreciymiş.

Oyla 0
Mezoterapi sonrası dökülme genelde 10–15 gün sürüyor. Saç derisi kendini temizliyor. Ben düzenli yaptırdım, üçüncü seanstan sonra saç dökülmem neredeyse durdu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt