Mezoterapi Sonrası Spor Yapmak Zararlı Mı?

Aslı Yalın

Kayıtlı Üye
Mezoterapi işlemini cilt yenileme ve nem kazanımı için yaptırmayı planlıyorum. Ancak işlem sonrası bakım konusunda farklı bilgiler okuyorum. Özellikle sporla ilgili uyarılar kafamı karıştırdı. Bazı doktorlar “ertesi gün spor yapabilirsiniz” diyor, bazılarıysa “en az 48 saat bekleyin” diye uyarıyor.

Terlemenin, kan dolaşımını artırdığı için ilacın etkisini azaltabileceğini söylüyorlar. Ama spor tamamen yasak mı, yoksa sadece ağır egzersiz mi zararlı bilmiyorum. 2026’da düzenli seans yaptırmayı düşünüyorum, o yüzden bu detaylar önemli.

Sizce mezoterapi sonrası spor yapmak gerçekten zararlı mı, beklemek gerekir mi?

Çözüm
Sporun mezoterapi sonrası zararlı olmasının nedeni, vücut ısısının artmasıyla enjekte edilen maddelerin hızlı dağılması ve ciltte mikroskopik tahriş riskinin yükselmesidir. Bu yüzden en az 48 saat, tercihen 72 saat beklenmesi önerilir. Hafif yürüyüş yapılabilir ama sauna, buhar banyosu ve ağır egzersizden uzak durulmalıdır. Bu süre, işlemin etkisini korur ve cildin yenilenmesini destekler.
Sporu ilk gün yapmamak gerekiyor çünkü işlem sonrası deri altında hafif ödem oluşuyor. Terlemek ve kan akışını artırmak mezoterapide enjekte edilen maddelerin dağılmasına neden olabiliyor. Ben doktorumun önerisiyle 2 gün ara verdim, sonra hafif yürüyüşle başladım. Cildim çok daha hızlı toparlandı.

Oyla 0
Ben ertesi gün spor salonuna gitmiştim ve cildimde hafif yanma hissettim. Doktorum terin ciltteki mikro iğne deliklerinden içeri girebileceğini, bu yüzden tahriş yapabileceğini söyledi. O yüzden en az 48 saat ara vermek daha güvenli.

Oyla 0
Mezoterapiden sonra ciltte minik iğne delikleri kalıyor, o yüzden terlemek iyi bir fikir değil. Ben üç gün bekledim, sonra spora döndüm. İşlemin etkisi çok daha uzun sürdü. Özellikle yüz bölgesine uygulandıysa dikkat edilmeli.

Oyla 0
Ben sadece hafif yoga yapmıştım, sorun yaşamadım ama kardiyo tarzı yoğun sporlar tahriş yaratabilir. Doktorumun dediği gibi, en az iki gün ara verip sonra yavaş tempoya geçmek en doğru yaklaşım.

Oyla 0
Sporun mezoterapi sonrası zararlı olmasının nedeni, vücut ısısının artmasıyla enjekte edilen maddelerin hızlı dağılması ve ciltte mikroskopik tahriş riskinin yükselmesidir. Bu yüzden en az 48 saat, tercihen 72 saat beklenmesi önerilir. Hafif yürüyüş yapılabilir ama sauna, buhar banyosu ve ağır egzersizden uzak durulmalıdır. Bu süre, işlemin etkisini korur ve cildin yenilenmesini destekler.

Oyla 0
Çözüm
Geri
Üst Alt