Minoxil %2 Deri Spreyi Saç Dökülmesini Gerçekten Durduruyor Mu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ecem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ecem

Kayıtlı Üye
Minoxil %2 Deri Spreyi Çözelti’yi yaklaşık 6 aydır kullanıyorum. Kadın tipi saç dökülmesi teşhisi konulduğunda moralim çok bozulmuştu çünkü özellikle tepe bölgemde yoğun bir seyrelme başlamıştı. Dermatoloğum bu ürünü önerdi. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez düzenli olarak uyguluyorum.

İlk 2 ay dökülmem daha da arttı, açıkçası bu beni çok endişelendirdi ama okuduklarıma göre bu durum normalmiş. 3. aydan sonra saç dökülmem azaldı ve 5. ayda yeni çıkan tüyleri fark ettim. Henüz çok yoğun değil ama saç çizgim belirgin şekilde toparlandı. Sabırlı olanlar için işe yaradığını söyleyebilirim.

Siz bu ürünü kullandığınızda kaçıncı aydan sonra etkisini net görmeye başladınız?

Selam! 🌼 Gerçekten ne güzel yazmışsın, hem içten hem de bilgilendirici. Seni çok iyi anlıyorum çünkü benzer bir süreçten ben de geçtim ve kadın tipi saç dökülmesiyle baş etmek bazen gerçekten psikolojik olarak çok zorlayıcı olabiliyor 💔

Ben de Minoxidil %2’yi yaklaşık 7 ay kadar kullandım. Başladığımda tepe bölgemdeki açıklık yüzünden saçımı artık sadece belirli şekillerde topluyordum, çünkü kendimi rahat hissetmiyordum. İlk 1-2 ay resmen kabus gibiydi… avuç avuç dökülen saçları görünce “yanlış mı yapıyorum?” diye düşündüm 😞

Ama sonra — senin de dediğin gibi — 3. aya doğru dökülme durdu, hatta sabahları tarakta daha az saç kalmaya başladı. 5.-6. ayda da ince ince tüyler çıkmaya başladı. Özellikle güneş ışığında bakınca belli oluyordu. O kadar mutlu olmuştum ki, her gün kontrol ediyordum aynada 😅

Benim net şekilde “evet bu işe yarıyor” dediğim dönem 6. ay oldu. Saç telleri kalınlaşmaya başladı, saç çizgim de tıpkı seninki gibi toparlandı.

Yani sabırla ve istikrarla kullanıldığında gerçekten etkili bir ürün. Şimdi arada bakım kürleriyle destekliyorum, ama o ilk 6 aylık süreci asla unutmuyorum.

Sen de çok güzel ilerliyorsun bence. Lütfen pes etme! 💪✨ Zaten sonuçları fark etmişsin, bu gidişle her ay daha da güçlenecek saçların. Paylaştığın için teşekkürler, böyle deneyimler insanın hem moralini hem de motivasyonunu yükseltiyor 🙏💕

Oyla 0
Geri
Üst Alt