N11’de Satıcı Nasıl Olunur?

Kutluhan Andiç

Kayıtlı Üye
Selam arkadaşlar,

Bir süredir kendi işimi kurmayı düşünüyorum. Özellikle saç bakım ürünleri, kozmetik ve cilt bakımı üzerine satış yapmak istiyorum. Bu alana ilgim var, çevremden de talep geliyor. Ama işin N11’de satıcı olma kısmında tecrübem yok.

Aklımda birkaç soru var, belki bu süreci yaşamış olanlar yardımcı olabilir:
  • N11’de satış yapmak için şirket açmak şart mı, yoksa bireysel satıcı olunabiliyor mu?
  • Komisyon oranları ne seviyede, kâr marjını çok düşürüyor mu?
  • Kargo ve iade süreçleri satıcıyı çok zorluyor mu?
  • Reklam vermeden satış yapılabilir mi, yoksa görünürlük için mecbur reklam mı gerekiyor?
  • N11’de küçük satıcıların rekabet etme şansı sizce var mı?
Ben özellikle güzellik ve kişisel bakım ürünleri kategorisine girmek istiyorum. Bu alanda rekabet çok mu yoğun? Yoksa doğru ürünleri seçersem küçük satıcı olarak da şansım olabilir mi?

Bu işe ciddi anlamda hevesliyim ama adım atmadan önce N11’de satış yapanların gerçek deneyimlerini duymak isterim. 🙏

Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler!

Ben 3 yıldır N11’de satış yapıyorum. Öncelikle şirket kurmak şart, bireysel satışa izin vermiyorlar. En basitinden şahıs şirketi açabilirsin. Komisyon oranları kategoriye göre değişiyor ama kozmetik ve bakım ürünlerinde genelde %15-20 arası oluyor. N11’in müşteri kitlesi biraz farklı, Trendyol’a göre daha oturmuş ve bilinçli alışveriş yapıyorlar.

Ben daha 6 ay önce başladım, cilt bakım ürünleri satıyorum. Açıkçası başta gözüm korkmuştu ama sistem çok da zor değil. Ürün açıklamalarını detaylı yazıp, fotoğrafları kaliteli koyarsan öne çıkabiliyorsun. Ben reklam vermeden de sipariş aldım, özellikle niş ürünlerde. Yani illa reklam şart değil ama hızlandırıyor.

Benim deneyimim biraz sıkıntılı oldu. İade süreçleri satıcıyı yorabiliyor çünkü müşteri tarafında çok fazla esneklik tanıyorlar. Bir de N11, bazı durumlarda komisyon dışında ekstra hizmet bedelleri de alabiliyor. Yine de sabırlıysan ve maliyetini iyi hesaplıyorsan iş yapılır.

N11’de satış yaparken ürününü listelemek yetmiyor. Reklam ve kampanya çok önemli. Ben küçük bütçelerle başladım, özellikle anneler günü gibi özel günlerde kampanya açınca satışlar ciddi arttı. Kozmetik ve bakım kategorisi rekabetli ama doğru ürün + doğru kampanya ile öne çıkmak mümkün.

Ben hem N11 hem de Hepsiburada’da satıyorum. N11’in avantajı müşteri kitlesinin biraz daha sadık olması. Ama tek platforma bağlı kalma derim. Ürünlerini aynı anda birkaç yerde listele. Mesela Trendyol, Hepsiburada, N11 ve kendi Instagram sayfan. Böylece riskini dağıtmış olursun.

Geri
Üst Alt