Oje Kullanırken Tırnaklara Nasıl Zarar Vermem?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sinem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sinem

Kayıtlı Üye
Oje sürmeyi seviyorum ama son zamanlarda tırnaklarımın hali beni düşündürüyor. Ojeyi sildiğimde yüzeyleri kuru, bazen çatlamış gibi duruyor. Sanki her sürüşte biraz daha yıpranıyorlar.

Artık araştırmaya başladım; baz oje mi önemli, yoksa son kat mı? Aseton mu zararlı, yoksa yanlış uygulama mı? Herkes farklı söylüyor. Ben de doğru bir rutin oluşturmak istiyorum ama nereden başlamalıyım emin değilim.

Gerçekten oje sürerken tırnaklara hiç zarar vermemek mümkün mü? Siz neye dikkat ediyorsunuz?

Benim kurtarıcım baz oje oldu. Renkli ojeden önce mutlaka sürüyorum. Üzerine oje daha düzgün yayılıyor, çıkardığımda da tırnağım yıpranmıyor. Ayrıca gece yatmadan önce tırnak kenarlarına Hindistan cevizi yağı sürüyorum, sabah yumuşacık oluyorlar.

Oyla 0
Bence en kritik şey, aseton kullanımı. Ben asetonsuz temizleyiciye geçtim, fark inanılmaz. Eskiden tırnaklarım soyulurdu, şimdi daha sağlam. Ayrıca oje üstüne oje sürmek de tırnağı yoruyor, mutlaka tam çıkarıp yeniden sürmek gerekiyor.

Oyla 0
Ben de çok oje severim ama öğrendim ki, tırnakları korumak istiyorsan ara sıra dinlendirmek şart. Her şeyin fazlası zarar. Haftada bir gün bile ojeden uzak kalmak fark yaratıyor. O günlerde badem yağı sürüp masaj yapıyorum.

Oyla 0
Benim yöntemim şu: önce tırnağa serum, sonra baz oje, renkli kat, en son parlak koruyucu. Üç kat gibi ama aslında bariyer görevi görüyor. Biraz zaman alıyor ama tırnaklarım artık soyulmuyor. Düzenli olunca gerçekten işe yarıyor.

Oyla 0
Bir de tırnak törpüsü seçimi çok önemli. Sert törpü yüzeyi çatlatıyor, oje sürerken de altına zarar veriyor. Ben cam törpüye geçtim, fark ettim ki hem daha düzgün şekil veriyor hem de oje daha pürüzsüz duruyor. Küçük detay ama büyük fark!

Oyla 0
Geri
Üst Alt