Oje Tırnak Sağlığını Ne Kadar Etkiliyor?

Sılanız

Kayıtlı Üye
Son aylarda tırnaklarımın yüzeyi değişti; pürüzlü, bazen de mat görünüyor. Jel oje yaptırdığım dönemden sonra özellikle bu farkı hissettim. Sanki tırnaklarım eskisi gibi esnek değil.

Bir yandan bakımlı görünmeyi seviyorum, ama diğer yandan tırnak yapım bozuluyor gibi geliyor. Oje sadece dış görünüm değil, kimyasal yük de yaratıyor sanırım. Ojeyi çıkardığımda o yapay parlaklık gidince tırnaklarım sanki “yorulmuş” gibi kalıyor.

Artık gerçekten merak ediyorum, oje tırnak sağlığını uzun vadede etkiliyor mu? Yoksa doğru bakım ürünleriyle bu zarar önlenebilir mi?

Bence etkiliyor. Özellikle jel oje sonrası tırnaklarım çok inceldi. Ne kadar baz kullanırsam kullanayım aynı dokuda kalmadı. Şimdi doğal ojelere geçtim, formaldehit içermeyenlere. Renkleri daha az kalıcı ama en azından tırnaklarım biraz nefes alıyor gibi hissediyorum.

Oyla 0
Ben düzenli oje kullanıyorum ama tırnak sağlığım gayet iyi. Fark ettim ki, farkı yaratan şey nemlendirme. Oje değil, bakım eksikliği asıl suçlu. Her akşam tırnak kenarlarına badem yağı sürüyorum, kırılmalar azaldı. Yani dozunda her şey mümkün.

Oyla 0
Oje tek başına zararlı değil ama çıkarırken yapılan hatalar etkiliyor. Ben tırnak yüzeyini çok sert törpülüyordum, sonradan fark ettim ki asıl zarar oradan gelmiş. Artık nazikçe temizliyorum, hemen toparladı. Küçük detaylar büyük fark yaratıyor.

Oyla 0
Ben biraz yaşla da alakalı olduğunu düşünüyorum. Eskiden ne kadar sürsem de sorun olmazdı, şimdi 35’imdeyim, tırnak yapım değişti. Yani bakım rutinini yaşa göre güncellemek gerekiyor sanırım. Oje kadar vücudun genel dengesi de etkili.

Oyla 0
Tırnak sağlığı konusu bence kişisel. Herkesin tırnak yapısı farklı. Benimki çok kalın, kolay yıpranmıyor. Ama arkadaşımda tam tersi. Aynı ojeyi kullanıyoruz ama onda soyulma oluyor. Biraz deneme-yanılma işi bu, herkese tek formül yok.

Oyla 0
Geri
Üst Alt