Ojeden Sonra Tırnakların Sararmasını Önlemenin Yolu Var mı?

Melina Kurt

Kayıtlı Üye
Ojeyi çok seviyorum ama her çıkardığımda tırnaklarımın sarardığını görmek moralimi bozuyor. Özellikle koyu renk ojelerden sonra tırnaklar resmen sarımsı bir renk alıyor ve temiz görünmüyor. Oje sürmeden önce temizdi, oje çıktıktan sonra sanki bakımsızmış gibi duruyor.

Aseton mu fazla geliyor, baz kullanmadığım için mi oluyor, yoksa tırnak yapımla mı alakalı bilmiyorum. Bazı insanlar “tırnaklar hava alsın” diyor ama oje sürmeyi bırakmak da istemiyorum. Hem bakımlı duruyor hem de tırnaklarımı koruyor gibi hissediyorum.

Sararmayı geçici olarak limonla ya da karbonatla açanlar var ama bunun tırnağa zarar verip vermediğinden de emin değilim. Kalıcı çözüm var mı gerçekten merak ediyorum.

Ojeden sonra tırnakların sararmasını önlemek için neler gerçekten işe yarıyor?

Baz oje kullanmak sararmayı ciddi şekilde azaltıyor. Ben eskiden baz kullanmazdım, tırnaklarım hep sarı olurdu. Bazdan sonra fark çok net oldu, özellikle koyu renklerde.

Aseton tırnakları çok kurutuyor ve sararmayı artırıyor. Daha nazik, asetonsuz oje çıkarıcıya geçince tırnak rengim daha iyi kaldı.

Ojeyi çok uzun süre tırnakta tutmak da sararmayı artırıyor. Ben artık haftalarca aynı ojeyi taşımıyorum. 5–7 günde bir değiştirince tırnaklar daha az renk alıyor.

Tırnak yağı kullanımı sararmayı hem önlüyor hem de daha çabuk toparlıyor. Oje çıkardıktan sonra mutlaka yağ sürüyorum, tırnak daha sağlıklı görünüyor.

Limon-karbonat yöntemini çok sık önermem. Bir iki kez işe yarıyor ama tırnakları daha da kurutabiliyor. Ben düzenli bakım ve baz oje ile daha kalıcı sonuç aldım.

Geri
Üst Alt