Ojeyi Hızlı Kurutmanın En Etkili Yöntemleri Nelerdir?

Simge Tokgöz

Kayıtlı Üye
Evden çıkmadan önce oje sürmek benim klasik hatam. “Nasıl olsa beş dakikada kurur” deyip sürüyorum, sonra anahtara dokunuyorum ve bütün tırnaklar mahvoluyor. En son kırmızı ojemi bozduğumda resmen sinirden ojeyi komple sildim.

İnternette bin tane yöntem var: soğuk suya batırmak, saç kurutma makinesiyle üflemek, dondurucuya el sokmak, hatta zeytinyağı sürmek gibi. Denedim ama açıkçası hangisi gerçekten işe yarıyor anlamadım. Biri çatlatıyor, diğeri kabarcık yapıyor.

Oje kurutucu spreyler denedim, işe yarıyor ama her gün kullanınca şişe hemen bitiyor. En pratik çözümün ne olduğunu bilsem hayatım kurtulacak. Çünkü sabırsızım ve tırnaklarım asla sabırla kurumasını bekleyemiyor.

Gerçekten oje kurutmak için en etkili yöntem nedir? Evde işe yarayan bir taktiği olan var mı?

Ben soğuk suyu denedim ama öncesinde oje biraz kurusun. Direkt suya sokarsan kabarcık yapıyor. 2 dakika bekle, sonra buzlu suya 1 dakika. Gerçekten işe yarıyor.

Oyla 0
Saç kurutma makinesini soğuk ayarda tut, sıcak hava tam tersi etki yapıyor. Benim hayat kurtarıcım oldu. 30 saniyede fark ediyor.

Oyla 0
Oje kurutucu spreylerden memnunum ama pahalı. Alternatif olarak zeytinyağını damlatıp beklemek de kuruma süresini hızlandırıyor, ayrıca tırnakları besliyor.

Oyla 0
Ben en çok “ince kat sürme” yöntemini öneririm. Kalın sürersen hangi yöntemi denersen dene kurumaz. İki ince kat = hızlı kuruma!

Oyla 0
Ben tırnak yağı sürüyorum hemen sonrasında. Hem parlatıyor hem oje daha çabuk sabitleniyor. Spreyden daha doğal bir çözüm.

Oyla 0
Geri
Üst Alt