Roaccutane Kullanırken Saç Dökülmesini Azaltmak İçin Ne Yapılabilir?

Sema Bilir

Kayıtlı Üye
Roaccutane’a başlayalı neredeyse üç ay oldu. Cildim toparlanmaya başladı ama saçlarımda fark edilir bir dökülme var. Duşta, tarakta, hatta yastığımda bile saç telleri görüyorum. İlk başta mevsimsel sandım, ama artık eminim ki bu durum ilacın yan etkilerinden biri.

Moral bozucu tarafı şu ki, dökülme sadece fiziksel değil, psikolojik olarak da yıpratıyor. Saçım eskiden gür ve parlaktı; şimdi hacmini kaybetmiş, cansız duruyor.

Doktorum geçici olabileceğini söyledi ama geçici bile olsa önlem almak istiyorum. Şu an sülfatsız şampuan kullanıyorum, ara sıra da badem yağıyla maske yapıyorum. Ancak dökülme hızı pek azalmadı. Bu süreçte saç dökülmesini doğal yollarla azaltmak mümkün mü? Vitamin takviyesi almak güvenli olur mu, yoksa tedavi bitene kadar beklemek mi gerek?

Gerçekten bu dönemi yaşayan birinin tavsiyesine ihtiyacım var.

Çözüm
Ben de dökülmeden çok korkmuştum. Dermatoloğum bunun vücudun yağ dengesine alışma süreci olduğunu açıkladı. Haftada iki kez sülfatsız şampuanla yıkıyorum, birinde de aloe vera maskesi yapıyorum. Ayrıca biotin ve çinko takviyesiyle destekliyorum. Dökülme ilk iki ayda belirgindi ama üçüncü aydan sonra azaldı. Gerçekten sabırla ilerleyince toparlıyor.
Saç dökülmesi bende de olmuştu. Özellikle duş sonrası çok tel dökülüyordu. Vitamin takviyesiyle azaldı ama en çok beslenmeme dikkat etmek fark yarattı.

Roaccutane döneminde saç telleri zayıflıyor. Ben pantenol içeren losyon kullandım, saç derim rahatladı, dökülme de hafifledi.

Ben de dökülmeden çok korkmuştum. Dermatoloğum bunun vücudun yağ dengesine alışma süreci olduğunu açıkladı. Haftada iki kez sülfatsız şampuanla yıkıyorum, birinde de aloe vera maskesi yapıyorum. Ayrıca biotin ve çinko takviyesiyle destekliyorum. Dökülme ilk iki ayda belirgindi ama üçüncü aydan sonra azaldı. Gerçekten sabırla ilerleyince toparlıyor.

Çözüm
Geri
Üst Alt