Roaccutane Saç Derisinde Kuruluk ve Kepek Yapıyor Mu?

Lale Şanlı

Kayıtlı Üye
Roaccutane’a başlayalı neredeyse iki buçuk ay oldu. Cildimdeki kuruluk artık normal geldi ama saç derimde olan değişiklik gerçekten şaşırtıcı. İlk haftalarda fark etmemiştim ama son bir aydır saç diplerimde beyaz pullanmalar başladı. Kepek gibi görünüyor ama tam kepek değil, daha çok kuruluk hissiyle birlikte geliyor. Özellikle yıkandıktan sonraki gün, derim sanki gerginleşiyor.

Kullandığım şampuanı değiştirdim ama durum değişmedi. Hatta bazı ürünler daha da kötüleştirdi. Sülfatsız şampuan denedim, biraz rahatlattı ama tamamen geçmedi. Sanırım Roaccutane vücuttaki yağ dengesini ciddi şekilde azaltıyor, bu da saç derisini doğrudan etkiliyor. Kaşıntı yok ama gerginlik hissi sürekli.

Gerçekten rahatsız edici bir his; dışarıdan fark edilmese de insanın canını sıkıyor.

Bu dönemde saç derisini nazikçe nemlendirmek mümkün mü, yoksa tamamen ilacın etkisini mi beklemek gerekiyor? Kepek gibi görünen bu kuruluk için işe yarayan bir şey var mı?

Çözüm
Benim de saç derim tedavinin üçüncü ayında çok kurudu, kepek gibi dökülüyordu. Dermatoloğum aloe vera içerikli saç toniği önerdi, inan bana iki hafta içinde fark ettim. Deri hem nemlendi hem de o beyaz pullar azaldı. Ilık suyla yıkamak da etkili. Bu tamamen geçici bir dönem, sabırla devam et.
Benim saç derim tedavinin ikinci ayında pul pul olmuştu. O dönem hindistan cevizi yağı sürdüm ama az miktarda. Fazla olunca tıkıyor. Az kullanınca nem dengesi oturdu.

Roaccutane yağ üretimini azalttığı için deri doğal korumasını kaybediyor. Ben haftada bir pantenol sprey sıktım, hem nem verdi hem de o gergin hissi azalttı.

Benim de saç derim tedavinin üçüncü ayında çok kurudu, kepek gibi dökülüyordu. Dermatoloğum aloe vera içerikli saç toniği önerdi, inan bana iki hafta içinde fark ettim. Deri hem nemlendi hem de o beyaz pullar azaldı. Ilık suyla yıkamak da etkili. Bu tamamen geçici bir dönem, sabırla devam et.

Çözüm
Geri
Üst Alt