Saç Bakım Rutini Oluşturmak İstiyorum Ama Nereden Başlamalıyım?

Nermin Çalışkan

Kayıtlı Üye
Saç bakımına gerçekten düzenli şekilde başlamak istiyorum ama işin başı en zor yer gibi geliyor. O kadar çok ürün, öneri ve “olmazsa olmaz” var ki nereden tutacağımı bilmiyorum. Bir dönem sadece şampuan kullanıyordum, sonra bir anda kendimi maske, yağ, serum araştırırken buldum. Ama hepsini aynı anda yapınca bu sefer saçım karmaşaya girdi.

Aslında amacım çok net: Saçım sağlıklı görünsün, koparak uzamasın, tararken zorlamasın. Ama bunu sağlamak için illa karmaşık bir rutin mi kurmak gerekiyor, yoksa daha sade bir başlangıç mı doğru olur emin değilim. Saç tipimi az çok biliyorum ama ihtiyaçlarını tam çözemiyorum. İnce telli olması işleri biraz daha hassas hale getiriyor.

Bir de sürdürülebilirlik meselesi var. Her gün uzun uzun bakım yapmak bana göre değil. Birkaç adımı doğru seçip uzun vadede devam edebilmek istiyorum. Yanlış yerden başlarsam hevesim kaçacak diye de çekiniyorum. O yüzden gerçekten baştan doğru bir yol çizmek istiyorum.

Saç bakım rutini oluştururken en başta hangi adımlarla başlamak daha mantıklı?

Başlangıçta çok sade gitmek en doğrusu oldu benim için. Önce saç tipime uygun bir şampuan ve saç kremi seçtim. Bir süre sadece bunları kullandım. Saçımın verdiği tepkiye göre sonradan maske ekledim. Baştan her şeyi almak gereksiz bence.

Oyla 0
Ben rutini oluştururken kendime “bunu düzenli yapabilir miyim” diye sordum. Haftada bir maske, her yıkamada krem benim sınırım. Daha fazlası sürdürülebilir olmadı. Az ama devam edilebilir bir rutin daha işe yarıyor.

Oyla 0
Saç bakımına başlamadan önce saç derimi gözlemledim. Yağlanma, kaşıntı var mı ona baktım. Ona göre ürün seçince saçım daha çabuk toparladı. Bence saç derisi adımı en başta düşünülmeli.

Oyla 0
Ben başta çok hata yaptım çünkü sosyal medyadaki rutinleri birebir kopyaladım. Sonra fark ettim ki herkesin saçı farklı. Kendi saçımın ihtiyacını anlamak zaman aldı ama şimdi daha rahatım.

Oyla 0
Rutini oluştururken sabırlı olmak gerekiyor. Bir ürünle hemen sonuç beklemek hayal kırıklığı yaratıyor. Küçük adımlarla başlamak hem saç hem de motivasyon için daha iyi oluyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt