Erkekler İçin Basit ve Etkili Saç Bakım Rutini Nasıl Olmalı?

Suat Atasoy

Kayıtlı Üye
Saç bakımı denince aklıma uzun süre karmaşık şeyler geliyordu ve açıkçası “bana göre değil” diyerek geçiyordum. Ama saç dökülmesi başlayınca insan ister istemez yaptığı her şeyi sorgulamaya başlıyor. Benim de durum tam olarak bu. Şampuan değiştiriyorum, bir süre iyi gidiyor gibi oluyor, sonra yine aynı döngü. Demek ki mesele sadece tek bir ürün değil, genel bir rutin.

Çevreme baktığımda çoğu erkek ya saçını her gün aynı şampuanla yıkıyor ya da hiç düşünmeden ne bulursa kullanıyor. Ben de uzun süre öyle yaptım. Ama sonra fark ettim ki saç derisi bazen çok yağlanıyor, bazen de yıkadıktan sonra geriliyor. Bu da bana “yanlış bir şey yapıyorum” hissi veriyor. Çok fazla ürün kullanmak istemiyorum ama hiçbir şey yapmamak da artık içime sinmiyor.

Basit ama sürdürülebilir bir rutin arıyorum. Her gün uygulanabilecek, abartı olmayan ama saç derisini de ihmal etmeyen bir düzen. Haftada kaç kez yıkamak lazım, tek bir şampuan yeterli mi, arada başka bir bakım eklemek gerekir mi gibi sorular kafamda dönüp duruyor. İnternette herkes farklı bir şey söylüyor, bu da işi zorlaştırıyor.

Erkekler için gerçekten işe yarayan, karmaşık olmayan bir saç bakım rutini pratikte nasıl olmalı?

Bence en basit rutin en sürdürülebilir olan. Ben haftada 3–4 kez yıkıyorum, günlük kullanım için hafif bir şampuan seçtim. Ekstra ürün kullanmıyorum ama saç derisini yormamaya dikkat ediyorum, bu bile fark etti.

Benim için dönüm noktası her gün yıkamayı bırakmak oldu. Yağlıysa bile arayı biraz açtım. Şampuanı da çok sert olmayan bir şey seçince saç derisi daha dengeli hale geldi.

Rutini fazla büyütmeye gerek yok. İyi bir şampuan, ılık su ve saçla oynamamak yeterli. Ben eskiden sürekli saçımı kurcalıyordum, onu bırakınca dökülme hissi azaldı.

Haftada bir medikal şampuan ekledim, diğer günler normal şampuanla devam ediyorum. Kepek ve kaşıntı azaldı. Rutin dediğin şey biraz deneme yanılma aslında.

Bence saç bakım rutini sadece banyoda bitmiyor. Uyku, stres ve beslenme de işin parçası. Ben bunlara dikkat etmeye başlayınca kullandığım ürünler daha etkili oldu.

Geri
Üst Alt