Erkekler İçin En Basit Cilt Bakım Rutini Ne Olmalı Sizce?

Ali Keskin

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda fark ettim ki yüzüm sabahları yağlı, parlayan bir tabaka gibi oluyor. Duşa giriyorum, sabunla yıkıyorum ama bir saat geçmeden yine aynı hal. Bir de üstüne küçük sivilceler çıktı yanak kenarlarında. Hani çok da önemsemem aslında ama insan aynaya bakınca rahatsız oluyor.

Arkadaş çevremde de kimse cilt bakımı falan yapmıyor. “Erkek adam ne kremi, ne toniği?” kafasındalar hâlâ. Ama ben düşünüyorum; belki bu işler abartılmadan da yapılabilir. Yani sabah-akşam bir yıkama, bir nemlendirici falan… Belki gerçekten fark yaratır.

Ama neyin işe yaradığını bilmeyince insan başlamakta zorlanıyor.

Kısacası ben karma-yağlı ciltli biriyim. Cildim sabah parlıyor, akşama doğru kuruyor. Şu işe basit ama etkili bir düzen getirmek istiyorum. Çok uğraştırmadan, işe yarayan bir rutin.

Siz nasıl yapıyorsunuz bu işi?

Gerçekten işe yarayan en basit erkek cilt bakım rutini sizce nasıl olmalı?

Ben askerde sabunla idare ederdim, sonra üniversitede şehir değişince cildim çıldırdı. Bir eczacı “temizleme jeli kullan” dedi. Başta dalga geçtim ama fark inanılmazdı. Artık sabun yok, sadece jel ve su bazlı krem. Cilt dengeye oturdu, sivilce azaldı.

Oyla 0
Benim yöntem tamamen deneme yanılma. İlk başta marketten ne bulduysam aldım, sonuç: daha kötü. Sonra dermatolog önerisiyle sadeleştirdim. Şimdi üç ürün var sadece; yıkama, nemlendirici, güneş kremi. O kadar basit olunca sürdürülebilir oldu.

Oyla 0
Kuaförümün sattığı yüz yıkama köpüğünü aldım bir gün meraktan. Alışkanlık oldu resmen. Sabah o köpükle yüzü yıkayınca insan kendine geliyor. Üstüne kokusuz nemlendirici geçiyorum, gün boyu rahat. O kadar uğraşmaya gerek yok bence.

Oyla 0
Spor sonrası yüzümü hep soğuk suyla yıkardım, o bile fark ettiriyor. Sonra sabun yerine jel aldım, ciltteki kuruluğu bitirdi. Bir de duş sonrası krem sürünce parlama azaldı. Aslında mesele biraz devamlılık galiba.

Oyla 0
Geri
Üst Alt