Saç Bakım Yağları Kırılmayı Gerçekten Azaltıyor Mu?

Melis Mirzaoğlu

Kayıtlı Üye
Saç bakım yağları konusunda kafam gerçekten çok karışık. Bir sürü kişi düzenli yağ kullanınca saçlarının daha az kırıldığını söylüyor ama bir o kadar da “yağ saçı daha çok yıpratır” diyen var. Ben de uçları çok çabuk kırılan biriyim ve doğru bir şey yapıp yapmadığımı bilmiyorum. Yağ sürdüğümde saçlarım daha yumuşak oluyor ama bu gerçekten saçın güçlendiği anlamına mı geliyor, emin olamıyorum.

Bazen yağ kullandıktan sonra saçlarım daha çabuk yağlanıyor ya da ağırlaşıyor. Bu sefer de “acaba yanlış yağı mı kullanıyorum, fazla mı sürüyorum” diye düşünüyorum. Duş öncesi mi, sonrası mı kullanmak daha doğru onu bile kestiremiyorum. Kırılmayı azaltmak isterken daha kötü bir şey yapmak istemiyorum.

Bu yüzden saç bakım yağlarını düzenli kullanıp gerçekten fark görenlerin deneyimleri benim için çok önemli.

Saç bakım yağları kırılmayı gerçekten azaltıyor mu, kullananlar ne gibi bir fark gördü?

Ben saç bakım yağlarından fayda gördüm ama doğru şekilde kullandığımda. Duş sonrası saç uçlarına çok az miktarda sürüyorum. Saçlarım daha esnek olduğu için tararken daha az kırılıyor.

Oyla 0
Duş öncesi yağ bakımı bana daha iyi geldi. Yağı uçlara sürüp biraz bekletiyorum, sonra yıkıyorum. Bu şekilde saçım ağırlaşmıyor ama kırılma azaldı.

Oyla 0
Her yağ herkese iyi gelmiyor. Ben ilk denediğim yağdan hiç memnun kalmadım. Sonra saç tipime uygun bir yağ bulunca fark etti. Deneme yanılma gerekiyor maalesef.

Oyla 0
Bende yağlar kırılmayı tamamen bitirmedi ama yavaşlattı. Özellikle kışın saçlarım çok kuruduğu için yağ kullanınca saçlar daha dayanıklı oluyor.

Oyla 0
Yağı fazla kullanınca saçlarım daha kötü oldu. Az miktarla devam edince fark gördüm. Yağlar destekleyici ama tek başına mucize değil bence.

Oyla 0
Geri
Üst Alt