Yardım Saç Boyası Numaraları Nelerdir?

Melike Erdoğan

Kayıtlı Üye
Saç Boyası Numaraları Nelerdir.jpg
Saç boyası numaraları, her bir boya markasına göre farklılık gösterebilir ve genellikle belirli bir sistem içinde belirli renk tonlarını ifade eder. Örneğin, açık sarı bir ton elde etmek için genellikle "8" veya "9" gibi numaralar tercih edilirken, koyu kahverengi tonları için "4" veya "5" gibi numaralar kullanılır. Bu numaraların doğru yorumlanması, istenilen saç rengini elde etmede önemli bir rol oynar.

Boya renklerini sıralamak gerekirse:
  • 1 (Siyah)
  • 2 (Koyu Kahverengi)
  • 3 (Orta Kahverengi)
  • 4 (Açık Kahverengi)
  • 5 (Koyu Sarı)
  • 6 (Orta Sarı)
  • 7 (Açık Sarı)
  • 8 (Platin Sarı)
  • 9 (Çok Açık Sarı)
  • 10 (Açık Platin Sarı)
Bu numaralar, genel bir kılavuz sağlayarak, kullanıcıların istedikleri saç rengini daha doğru bir şekilde seçmelerine yardımcı olabilir.

Güzel bir konuya değinmişsiniz, emeğinize sağlık. En azından boya numarasını bilmeyen arkadaşlara bu liste yardımcı olacak.

O kadar kozmetik mağazalarını geziyorum ki boyaları göre göre bu numaraların hepsini ezberledim. :D Kendi saç rengimden bağımsız olan tüm renklere hakim olmama ne demeli?

O kadar kozmetik mağazalarını geziyorum ki boyaları göre göre bu numaraların hepsini ezberledim. :D Kendi saç rengimden bağımsız olan tüm renklere hakim olmama ne demeli?
O olay bende de var, kendi saç rengimin boyasını bulana kadar hepsini görüyoruz. İster istemez aklımızda yer ediyor. :)

Keşke markalar ürettikleri boya renklerini doğru numaralandırsa, bazıları renkleri doğru yakalayamıyor. Bu yüzden ben de genellikle Loreal markasından başka markayı tercih etmiyorum.

Keşke markalar ürettikleri boya renklerini doğru numaralandırsa, bazıları renkleri doğru yakalayamıyor. Bu yüzden ben de genellikle Loreal markasından başka markayı tercih etmiyorum.
Bence bu işi en iyi yapan marka Schwarzkopf Palette. Son 5 yıldır kullanıyorum ve bugüne kadar hayal kırıklığı yaşamadım. Açıkçası, L'Oréal'in hiçbir kozmetik ürününü beğenmiyorum.

Geri
Üst Alt