Saç Boyası Sonrası Bakım Yapıyorum Ama Saçım Yine De Yorulmuş Görünüyor

Hasret Soylu

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonra “artık bakım şart” diyerek gerçekten özen göstermeye başladım. Maske yapıyorum, saçımı nazik kullanıyorum, hatta yıkama sıklığını bile azalttım. Ama yine de aynaya baktığımda saçım yorgun, sönük ve biraz da bitkin görünüyor. Sanki ne yaparsam yapayım saçım toparlanamıyor gibi.

Bu durum insanın motivasyonunu kırıyor. Çünkü emek veriyorsun ama karşılığını alamıyorsun. Bazen “bakım yapmayı mı yanlış anlıyorum” diye düşünüyorum. Belki de çok şey yapıyorum ama doğru şeyleri yapmıyorum. Saçım ağırlaşmış gibi ama beslenmiş de hissettirmiyor.

Artık şunu merak ediyorum: Bakım yapmak tek başına yeterli değilse, saçın gerçekten toparlandığını gösteren şey ne? Ben nereye bakmalıyım, neyi değiştirmeliyim?

Boya sonrası saç yorgun görünüyorsa, bakımın işe yaramadığını nasıl anlarız ve gerçekten toparlayan bir bakım nasıl olmalı?

Ben bu durumu yaşadığımda şunu fark ettim: Sürekli maske yapmak saçımı beslemiyor, tam tersine yoruyormuş. Haftada 1 maske + diğer yıkamalarda sadece krem kullandım. Saçım hafifledi ve görüntüsü toparlandı.

Oyla 0
Saç yorgun görünüyorsa genelde fazla ürün yüklenmiş oluyor. Ben bakım ürünlerini saçımdayken değil, duruladıktan sonraki hissine göre değerlendirmeye başladım. Eğer saç ağır geliyorsa, ürün fazla demektir.

Oyla 0
Bakımı sadece duşta yapıyordum, hata oradaymış. Duş sonrası saç nemliyken çok az nemlendirici ürün ekleyince saçım daha canlı durmaya başladı. Nem içeride kalınca görüntü değişiyor.

Oyla 0
Saçın toparlanması için zaman da gerekiyor. Ben ilk ay sonuç bekliyordum. İkinci ayda saçımın daha esnek ve sakin durduğunu fark ettim. Sabırsızlık bazen “işe yaramıyor” hissi yaratıyor.

Oyla 0
Ben bakımı azaltıp daha bilinçli yaptım: daha az ürün, daha seyrek ama düzenli. Saçımın yorgunluğu ürün ekleyerek değil, yükü azaltarak geçti.

Oyla 0
Geri
Üst Alt