Saç Boyası Sonrası Hangi Bakım Ürünleri Daha Etkili?

Handan Korkmaz

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonra bakım ürünleri konusunda ciddi bir karmaşa yaşıyorum. Raflara baktığımda “renk koruyucu”, “onarım”, “yoğun nem”, “boyalı saçlar için” gibi o kadar fazla seçenek var ki hangisine gerçekten ihtiyacım olduğunu ayırt etmek zor. Kuaförde kullanılan ürünler ilk günlerde saçımı çok güzel hissettiriyor ama evde aynı etkiyi yakalayamıyorum.

Bazı ürünler saçı yumuşatıyor ama birkaç saat sonra sönük ve ağır bir görüntü oluşuyor. Bazıları ise hafif ama bu sefer de kuruluk hissi geçmiyor. Özellikle maske mi daha önemli, yoksa durulanmayan krem mi karar veremiyorum. Yağlar desen, kimi çok iyi geliyor diyor, kimi boyayı daha çabuk akıtıyor diye uyarıyor. Herkesin farklı bir tecrübesi var.

Benim saçım boyadan sonra hem kuru hem de hassas oluyor. Bu yüzden yanlış ürünle daha da yıpratmaktan korkuyorum. Hepsini aynı anda kullanmak istemiyorum, gerçekten işe yarayan birkaç ürünü doğru şekilde kullanmak istiyorum. Boyanın saçta kalıcı olmasını sağlarken, aynı zamanda yumuşak ve sağlıklı görünmesini de önemsiyorum.

Saç boyası sonrası bakımda gerçekten fark yaratan ürünler hangileri, siz en çok hangilerinden verim aldınız?

Boya sonrası en çok farkı maske yaptı. Özellikle haftada bir yapılan yoğun nem maskeleri saçın toparlanmasını hızlandırıyor. Günlük kremler tek başına yeterli olmuyor. Maske + sade bir krem kombinasyonu bende daha dengeli sonuç verdi.

Oyla 0
Ben durulanmayan kremlerden daha çok verim aldım. Duş sonrası az miktarda uygulayınca saç gün boyu daha yumuşak kalıyor. Maskeyi haftada bir kullanıyorum ama asıl farkı gün içinde koruyan ürünler yaratıyor.

Oyla 0
Kuaförüm boyadan sonra üçlü bir denge önermişti: renk koruyucu şampuan, haftalık maske ve ısı koruyucu serum. Bu düzeni oturttuktan sonra saçım hem daha parlak hem de daha az yıpranmış görünmeye başladı.

Oyla 0
Ben yağlardan korkuyordum ama sadece uçlara ve haftada birkaç gün kullanınca sorun yaşamadım. Aksine saçın matlığını ciddi şekilde azalttı. Tüm saça sürmek yerine nokta atışı yapmak daha mantıklı.

Oyla 0
Benim için içerik önemli oldu. Protein ağırlıklı ürünler saçımı sertleştirirken, nem odaklı ürünler daha iyi sonuç verdi. Boyalı saçta her “onarım” ürünü iyi gelmeyebiliyor, bunu deneyerek öğrendim.

Oyla 0
Kesinlikle kaliteli argan yağı bakımını ihmal etmeyin derim. Özellikle sarı saçlı arkadaşlar yağ bakım rutinine yönelmelidir. Bu yorumum tamamen tecrübeye dayalıdır :)

Oyla 0
Geri
Üst Alt