Saç Boyası Sonrası Matlaşan Saçlara Parlaklık Nasıl Geri Kazandırılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cemile
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cemile

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonra renk istediğim gibi oldu ama birkaç yıkamadan sonra saçlarımın matlaştığını fark ettim. Boya öncesi saçlarım daha parlak görünüyordu, şimdi ise sanki ışığı yutmuyor gibi duruyor. Özellikle gün ışığında bu matlık daha da belirginleşiyor.

Maske yapıyorum ama parlaklık hemen geri gelmiyor. Bazen saçlarım yumuşak ama yine de cansız duruyor. Bu da beni şaşırtıyor çünkü yumuşak saç parlak olur diye düşünürdüm. Demek ki sadece nem yetmiyor.

Parlaklığı geri kazandırmak için yanlış ürünlerle saçımı daha da yormaktan korkuyorum. Gerçekten işe yarayan yöntemleri merak ediyorum.

Saç boyası sonrası matlaşan saçlara sağlıklı bir parlaklık kazandırmak için neler yapılabilir?

Parlaklık genelde saç kütikülünün kapanmasıyla ilgili. Ben son durulamada serin su kullanmaya başlayınca fark gördüm. Küçük ama etkili bir değişiklik.

Oyla 0
Parlaklık veren ürünlerle bakım ürünlerini ayırmak lazım. Ben ağır yağlar yerine hafif parlaklık serumları kullanıyorum. Saç daha canlı duruyor.

Oyla 0
Sirke durulaması bende işe yaradı. Haftada bir yapıyorum. Saçı sertleştirmeden parlaklık veriyor ama abartmamak gerekiyor.

Oyla 0
Kuaförüm matlığın boya sonrası çok normal olduğunu, doğru bakım ve zamanla saçın parlaklığının geri geleceğini söylemişti. Panik yapmayınca süreç daha kolay oldu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt