Saç Boyası Sonrası Saç Bakım Ürünleri Ne Zaman Kullanılmalı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Handan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Handan

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattıktan sonra bakım ürünlerini ne zaman kullanmam gerektiği konusunda hep kararsız kalıyorum. Bazıları “ilk yıkamadan itibaren maske ve serum şart” diyor, bazıları ise “birkaç gün hiçbir şey sürme, saç kendine gelsin” diye uyarıyor. Bu iki zıt görüş arasında kalınca insan doğruyu yapıp yapmadığından emin olamıyor.

Ben genelde boyadan sonra saçlarımın daha kuru ve hassas olduğunu hissediyorum. Bu yüzden hemen maske yapmak istiyorum ama bir yandan da saç derisini daha fazla yormaktan korkuyorum. Özellikle ağır ürünler kullanınca saçlarım bazen sönükleşiyor, bazen de daha sert hissediliyor. Bu da “acaba çok mu erken başladım” sorusunu aklıma getiriyor.

Bakım yapmam gerektiğini biliyorum ama zamanlamanın da önemli olduğunu hissediyorum. Yanlış zamanda yapılan bakımın faydadan çok zarar vermesinden çekiniyorum.

Saç boyasından sonra bakım ürünlerini kullanmaya ideal olarak ne zaman başlanmalı?

Ben boyadan sonraki ilk yıkamada sadece nazik bir şampuan kullanıyorum. Maskeye ise ikinci yıkamada başlıyorum. Bu şekilde saçım daha dengeli toparlıyor, ilk günden yüklenmemiş oluyorum.

Oyla 0
Kuaförüm bana boyadan sonraki ilk 48 saat saç derisini rahat bırakmamı söylemişti. Maske ve serumları ilk yıkamadan sonra devreye sokuyorum. Bu yöntem bende daha iyi sonuç verdi.

Oyla 0
Saç çok kuruysa ilk yıkamada hafif bir maske kullanıyorum ama saç derisine getirmiyorum. Uçlara odaklanınca sorun yaşamıyorum. Bence ürünün ağırlığı çok belirleyici.

Oyla 0
Bakım ürünlerini hemen kullanmak bazen saçı daha da yorabiliyor. Ben bunu yaşayarak öğrendim. Birkaç gün bekleyip sonra bakıma başlamak saçımı daha iyi toparladı.

Oyla 0
Dermatoloğum boyadan sonra saç derisinin sakinleşmesine izin vermek gerektiğini söylemişti. İlk yıkamadan sonra hafif ürünlerle başlamak en sağlıklısıymış.

Oyla 0
Geri
Üst Alt