Saç Boyası Sonrası Saçımın Tepkileri Neden Sürekli Değişiyor?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ceylan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ceylan

Kayıtlı Üye
Saçımı boyattığımdan beri en çok kafamı karıştıran şey saçımın tutarsızlığı. Bir gün yumuşak, bir gün sert. Bir yıkamada çok güzel duran saç, bir sonraki yıkamada tamamen sönük olabiliyor. Aynı ürünler, aynı rutin ama sonuçlar farklı.

Bu durum beni en çok belirsizlik yüzünden yoruyor. Ne zaman saçım iyi olacak, ne zaman sorun çıkaracak bilemiyorum. O yüzden sürekli bir şeyleri değiştirme ihtiyacı hissediyorum ama bu da saçımı daha çok yoruyor olabilir.

Eskiden saçım daha öngörülebilirdi. Şimdi ise sanki her gün başka bir ruh hali var. Bunun geçici mi yoksa boyalı saçın kalıcı bir özelliği mi olduğunu anlamak istiyorum.

Saç boyası sonrası saçın tepkilerinin sürekli değişmesi normal mi ve bu durumu daha stabil hale getirmek mümkün mü?

Bence bu durum saçın denge arayışıyla ilgili. Boyadan sonra saç hemen stabil hale gelmiyor. Ben rutinimi sürekli değiştirmeyi bırakınca saçım daha tutarlı davranmaya başladı.

Oyla 0
Saçın verdiği tepki hava, nem ve yıkama aralığına bile bağlı olabiliyor. Ben her kötü günün “yanlış yaptım” anlamına gelmediğini kabul edince daha sakin ilerledim.

Oyla 0
Boya sonrası saç daha hassas olduğu için küçük değişikliklere daha büyük tepki veriyor. Ben bunu fark edince her farklılığı sorun gibi görmemeyi öğrendim.

Oyla 0
Stabilite için en önemli şey tekrar. Ben aynı rutini en az 3–4 hafta uyguladım. Saçım ancak o zaman neye nasıl tepki verdiğini göstermeye başladı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt