Saç Derimde Yanma ve Hassasiyet Başladı, Böyle Bir Şey Yaşayan Var mı?

Hira Harmancı

Kayıtlı Üye
Son birkaç haftadır saç derimde garip bir yanma hissi oluşmaya başladı. Ne kaşıntı gibi ne de acı diyebilirim ama özellikle yıkama sırasında belirginleşen bir hassasiyet var. Yeni bir ürün de denedim, stresim de arttı, hangisinin etkili olduğunu anlamakta zorlanıyorum. Saç derim eskiden böyle tepkiler vermezdi, bu nedenle biraz endişelendim.

Ürünü bırakıp beklemek mi doğru olur, yoksa bu his daha ciddi bir şeyin başlangıcı mı tam bilemiyorum. Günlük hayatımı etkileyecek kadar rahatsız etmiyor ama “normal midir?” sorusu kafamı kurcalıyor. Daha önce böyle bir his yaşayan varsa deneyimlerini duymak isterim.

Saç derisinde yanma ve hassasiyet yaşayan oldu mu, sizde nedeni ne çıktı?

Ben aynı yanma hissini şampuan değiştirdikten sonra yaşamıştım. İçeriğindeki parfüm saç derimi tahriş etmiş. Ürünü bırakınca iki üç gün içinde his tamamen yok oldu. Belki senin saç derin de yeni içeriğe tepki veriyor olabilir.

Bende sebebi aşırı kurumuş saç derisiydi. Sürekli sıcak suyla duş aldığım için derim hassaslaşmış. Su sıcaklığını düşürüp nemlendirici bir saç derisi serumu ekleyince yanma tamamen geçti. Küçük değişiklikler bile çok etkili olabiliyor.

Stres dönemlerinde saç derimde yanma ve batma hissi oluşuyordu. Meğer kaslar çok sıkılıyormuş ve dolaşımı etkiliyormuş. Rahatlatıcı masajlar bana çok iyi gelmişti. Stres gerçekten saç derisini bile etkiliyor.

Benim yanma hissim medikal bir şampuan kullandıktan sonra başlamıştı. Dermatoloğum bunun bazı güçlü içeriklerde normal olabileceğini söyledi ama bana fazla gelmiş. Daha hafif bir ürüne geçince rahatladım.

Bende vitamin eksikliğinden kaynaklanmıştı. Özellikle B12 düşük olunca saç derim çok hassas oluyordu. Tahlille fark ettik. Takviye başlayınca yanma hissi de zamanla azaldı. Göz ardı etmemek iyi olabilir.

Geri
Üst Alt