Saç Derisi Temizliği Ne Sıklıkla Yapılmalı?

Kader Tunç

Kayıtlı Üye
Bir süredir saç derisi temizliği konusuna takmış durumdayım çünkü ne kadar sıklıkla yapılması gerektiğini bir türlü netleştiremedim. Kimi her gün yıkayın diyor, kimi de “fazla yıkamak zararlı” diye uyarıyor. Açıkçası hangisi doğru anlamakta zorlanıyorum.

Ben genelde 2-3 günde bir saçımı yıkıyorum ama bazen saç derimde ağırlık hissi oluyor. Sanki tam temizlenmemiş gibi geliyor. Özellikle gün içinde dışarıda çok vakit geçirdiğimde ya da spor yaptıktan sonra bu his daha da artıyor. Ama her gün yıkasam da bu sefer kuruluk olur mu diye çekiniyorum.

Bir de son zamanlarda “saç derisi detoksu” gibi şeyler çok karşıma çıkıyor. Peeling yapanlar, özel ürünler kullananlar var. Gerçekten gerekli mi yoksa abartılıyor mu emin olamadım.

Kendi saç tipime göre bir denge bulmaya çalışıyorum ama deneme yanılmayla ilerlemek de biraz yorucu.

Saç derisinin sağlıklı kalması için ideal temizlik sıklığı ne olmalı ve neye göre belirlenmeli?

Bence bu tamamen saç tipine bağlı. Benim saçım yağlı olduğu için neredeyse gün aşırı yıkıyorum. Ama kuru saçlı arkadaşım haftada 2 kez yıkıyor ve ona yetiyor. Yani genel bir kuraldan çok kendi saçını gözlemlemek önemli.

Ben de çok kararsız kalıyordum ama dermatoloğa danıştım. Bana saç tipime göre 2-3 günde bir yıkamanın yeterli olduğunu söyledi. Ayrıca haftada bir arındırıcı şampuan kullanmamı önerdi. Bu şekilde dengeyi buldum.

Saç derisi detoksu bence abartılıyor biraz. Ama ayda bir peeling yapmak kötü değil. Ben yapıyorum ve gerçekten daha ferah hissediyorum. Ama her hafta yaparsan kurutabilir.

Spor yapıyorsan daha sık yıkamak normal. Ter saç derisinde kalınca kaşıntı ve yağlanma yapabiliyor. Ben spor günlerinde ekstra yıkıyorum, diğer günler daha seyrek.

Bence önemli olan sadece sıklık değil, nasıl yıkadığın. İyi durulamak, saç derisine nazik masaj yapmak çok fark ediyor. Sıklık kişiden kişiye değişir ama temizlik şekli herkes için önemli.

Geri
Üst Alt