Saç Derisinde Kaşıntı ve Pullanma Var: Hangi Doğal Maske Tarifleri Yardımcı Olur?

Rüya Demirtaş

Kayıtlı Üye
Bir süredir saç derimle ciddi problem yaşıyorum. Kaşıntı, kuruluk, bazen küçük pullanmalar… Özellikle yıkamadan bir gün sonra başlıyor ve resmen huzur bırakmıyor. Farklı şampuanlar denedim ama ya çok kuruttu ya da hiç işe yaramadı. Hatta bazen kaşıdıkça saç derim acır hale geliyor.

Artık kimyasal ürünlerden uzak durmaya çalışıyorum. Doğal maskelerle rahatlama yaşayan çok kişi var ama ben nereden başlayacağımı bilemiyorum. Zeytinyağı denedim, ilk gün iyi geldi ama sonra saç diplerim daha da yağlandı. Aloe vera diyenler olmuş, ama jelini nasıl uygulamak gerektiğini bilmiyorum. Gerçekten işe yarayan, kaşıntıyı hafifleten ve deriyi yatıştıran bir tarif arıyorum.

Benim derim hassas, o yüzden ağır yağlardan korkuyorum. Kimyasal içermeyen ama etkili bir çözüm arayışındayım.

Siz bu tarz bir sorun yaşadınız mı? Gerçekten işe yarayan doğal bir karışımınız varsa paylaşır mısınız?

Aloe vera jeli benim için kurtarıcı oldu. Doğrudan saç diplerine masaj yaparak sürdüm, 20 dakika beklettim. Serinletiyor ve kaşıntıyı hemen hafifletiyor. Haftada iki uyguladım, fark çok belirgindi.

Ben elma sirkesi ve suyu karıştırıp sprey şişeyle saç derisine sıkıyorum. Kaşıntıyı alıyor, kepeği azaltıyor. Kokusunu sevmeyenler için içine lavanta yağı damlatmak işe yarıyor. Düzenli yapmak gerekiyor ama sonuç kalıcı oluyor.

Papatya suyu durulaması bana iyi geldi. Ilık demlediğim papatyayı soğutup saç derime döküyorum, 15 dakika bekliyorum. Hem yatıştırıyor hem ferahlatıyor. Kuruluk da azaldı.

Çözüm
Isırgan otu çayıyla durulama yapmayı dene. Doğal antibakteriyel etkisi var, saç derisini temizliyor. Ben bir haftada fark ettim, kaşıntı neredeyse bitti.

Şampuan sonrası nem kaybını önlemek önemli. Ben durulama suyuna birkaç damla çay ağacı yağı ekliyorum. Antifungal etkili olduğu için kaşıntıyı önlüyor. Düzenli kullanımda deri sağlığı toparlanıyor.

Geri
Üst Alt