Saç Derisini Cilt Gibi Korumak İçin Hangi Yöntemleri Kullanıyorsunuz?

Derya Doğan

Kayıtlı Üye
Selamlar,

Eskiden saç bakımı deyince sadece şampuan ve krem aklıma gelirdi. Son zamanlarda öğrendim ki saç derisi bakımı en az cilt bakımı kadar önemliymiş. Özellikle kış aylarında saç derim kuruyor ve kepeklenme oluyor.

Geçen yıl saç derisi peelingi ve nemlendirici serumlar kullanmaya başladım. İlk başta “Gerçekten fark eder mi?” diye düşünüyordum ama kaşıntı ve kuruluk ciddi oranda azaldı. Hatta saçlarımın daha hızlı uzadığını bile fark ettim.

Siz saç derinizi korumak için hangi ürünleri veya yöntemleri kullanıyorsunuz? Özellikle doğal çözümleri deneyenler varsa tavsiyelerinizi duymak isterim.

Saç derim çok hassas, kışın hemen kuruyor. Ben ayda bir saç derisi peelingi yapıyorum, onu da nazikçe masajla uyguluyorum. Duş sonrası ise aloe vera jelini çok az miktarda saç diplerime sürüyorum, hem nemlendiriyor hem de kaşıntıyı alıyor.

Geçen yıl sürekli kepek sorunu yaşıyordum. Sonra çay ağacı yağı damlattığım şampuanla yıkamaya başladım. Haftada bir de saç derisi için özel nemlendirici serum kullanıyorum. İkisi birleşince hem kepek bitti hem de saçım daha hızlı uzamaya başladı.

Geri
Üst Alt