Saç Dökülmesi Başladıktan Sonra Tamamen Durduran Oldu Mu?

Yahya

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesiyle ilgili okudukça kafamda tek bir soru dönüp duruyor: Başladıktan sonra bunu tamamen durdurmak mümkün mü? Çoğu yerde “genetikse durmaz” yazıyor ama bazıları da doğru adımlarla dökülmeyi tamamen kestiğini söylüyor. Hangisi gerçek, hangisi abartı ayırt etmek zor.

Bende dökülme ani olmadı, yavaş yavaş ilerledi. Bu yüzden “erken yakalandıysa durdurulabilir mi” sorusu daha da önemli hale geliyor. Çünkü tamamen dökülmeden yakalanan bir süreçte belki farklı bir yol izlenebilir. Ama işin doğrusu, internette anlatılan başarı hikâyeleriyle gerçek hayattaki sonuçlar her zaman örtüşmüyor.

Bir de “tamamen durdurmak” ile “yavaşlatmak” arasındaki fark kafamı karıştırıyor. Bazıları dökülme azaldığını görünce durdu sanıyor olabilir. Gerçekten hiç dökülme yaşamayan var mı, yoksa bu daha çok sürecin kontrol altına alınması mı? Beklentiyi doğru ayarlamak gerekiyor gibi hissediyorum.

Bu konuda net olmak istiyorum. Boş umutlara kapılmak istemiyorum ama tamamen umutsuz da olmak istemiyorum. Gerçek deneyimler bu noktada çok belirleyici.

Saç dökülmesi başladıktan sonra bunu gerçekten tamamen durdurabilen oldu mu, yoksa en fazla yavaşlatmak mı mümkün?

Ben tamamen durdurdum diyemem ama ciddi şekilde yavaşlattım. Eskiden her duşta avuç avuç saç gidiyordu, şimdi çok daha az. “Tamamen durdu” beklentisi gerçekçi değil ama kontrol altına almak mümkün.

Oyla 0
Bence tamamen durdurmak çok zor. Ben bunu kabullendim. Ama doğru adımlarla hızını düşürdüm. Bu bile büyük bir fark. Eskisi kadar kafaya takmıyorum.

Oyla 0
Benim dökülmem bir noktadan sonra durdu ama bunun genetikten çok stres kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Stres düzelince dökülme de azaldı. Yani sebebe göre mümkün olabiliyor.

Oyla 0
Ben durduramadım ama daha kötüye gitmesini engelledim. Eskiden hızlı ilerliyordu, şimdi uzun süredir aynı. Bence gerçek başarı bu noktada.

Oyla 0
Geri
Üst Alt