Saç Dökülmesi Başladıysa Hâlâ Kurtarma Şansı Var Mı?

Tarık Ulusoy

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesi ilk başladığında insan genelde inkâr ediyor. Ben de uzun süre “mevsimseldir, geçer” diyerek üstüne düşmedim. Ama zamanla seyrelme belirginleşince ister istemez panik başladı. Şimdi geriye dönüp baktığımda en çok merak ettiğim şey şu: Dökülme başladıktan sonra gerçekten hâlâ kurtarma şansı var mı, yoksa tren çoktan kaçıyor mu?

Forumlarda kimi “erken yakalarsan toparlarsın” diyor, kimi ise “genetikse yapacak bir şey yok” diye yazmış. Bu iki uç yorum arasında kalmak insanı daha da kararsız yapıyor. Çünkü herkesin saç yapısı, dökülme hızı ve sebebi farklı. Benim dökülmem yavaş ilerledi ama düzenli hale geldi. Şu an hâlâ tamamen açılmış bölgeler yok ama seyrelme net şekilde hissediliyor.

Mucize beklemiyorum ama en azından süreci yavaşlatmak, mevcut saçları korumak istiyorum. Geç kalmış olmak istemiyorum ama boşuna umutlanmak da istemem.

Saç dökülmesi başladıktan sonra gerçekten hâlâ kurtarma ve toparlama şansı var mı?

Bence kesinlikle var ama ne kadar erken fark edilirse o kadar iyi. Ben dökülmeyi geç fark ettim ama yine de doğru adımlarla yavaşlatabildim. Tamamen eski haline dönmedi ama ilerlemesi ciddi şekilde azaldı.

Oyla 0
Kurtarma şansı dökülmenin sebebine bağlı. Stres ya da vitamin eksikliğiyse toparlamak daha kolay. Genetikse tamamen durdurmak zor ama yavaşlatmak mümkün. Ben bunu yaşayarak öğrendim.

Oyla 0
Ben başta umutsuzdum ama doğru bilgiyle ilerleyince fikrim değişti. Dökülme başladı diye her şey bitmiş olmuyor. Önemli olan bilinçli hareket etmek ve sabırlı olmak.

Oyla 0
Bence en büyük hata “artık çok geç” deyip hiçbir şey yapmamak. Ben o hatayı yaptım. Keşke daha erken müdahale etseydim diyorum. Yine de geç de olsa faydasını gördüm.

Oyla 0
Kurtarma şansı var ama beklenti doğru olmalı. Eski saç çizgisine dönmek zor ama mevcut saçları korumak mümkün. Ben bunu başardım ve bu bile benim için yeterli oldu.

Oyla 0
Geri
Üst Alt