Saç Dökülmesi Başladıysa Tamamen Kel Kalmak Kaç Yıl Sürer?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Burak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Burak

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesi başladıktan sonra insanın aklına direkt şu soru geliyor: “Acaba tamamen kel kalacak mıyım?” Ön çizgi hafif geriledi, tepe seyrekleşti ama henüz dramatik bir durum yok. Yine de geleceği merak ediyorum.

Bazı erkekler 5–6 yılda ciddi şekilde açılıyor, bazıları 20 yıl boyunca yavaş ilerliyor. Bu sürenin belirli bir ortalaması var mı? Yoksa tamamen genetik hızla mı ilgili?

Ben 27 yaşındayım ve sürecin ne kadar hızlı ilerleyebileceğini bilmek istiyorum. Eğer yavaş ilerliyorsa psikolojik olarak rahatlayacağım. Ama hızlı ilerleme potansiyeli varsa erken müdahale konusunda daha ciddi davranmam gerekir.

Erkek tipi saç dökülmesi başladıktan sonra tamamen kel kalmak genelde kaç yıl sürer?

Net bir süre yok. Bazı erkeklerde 5–7 yıl içinde ciddi açılma olurken bazıları 20 yıl boyunca kısmi seyrelme ile kalıyor. Genetik hız çok belirleyici. Ben 10 yıldır dökülüyorum ama tamamen kel değilim.

Oyla 0
Erkek tipi dökülme genelde yavaş ilerler ama atak dönemleri olabilir. Eğer genç yaşta hızlı başladıysa daha agresif ilerleyebilir. Ama bu herkes için geçerli değil.

Oyla 0
Tamamen kel kalmak herkes için kaçınılmaz değil. Norwood skalası var, herkes en üst seviyeye ulaşmaz. Benim babam 30’da başladı ama 60 yaşında hâlâ ön çizgisi var.

Oyla 0
Erken müdahale hız üzerinde ciddi etki yapabiliyor. Süreci tamamen durdurmaz ama yıllar kazandırabilir. Bu yüzden zaman faktörü önemli.

Oyla 0
Doktorum “erkek tipi dökülme maratondur, sprint değildir” dedi. 3–5 yılda tamamen kel kalmak nadirdir, genelde uzun vadeli süreçtir. Bu açıklama beni rahatlattı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt