Saç Dökülmesi Bir Anda Arttıysa Ne Yapmak Gerekir?

Burcu Doğulu

Kayıtlı Üye
Son zamanlarda saç dökülmemin bir anda arttığını fark ettim ve bu durum beni gerçekten tedirgin etmeye başladı. Duşta, tararken hatta gün içinde omuzlarımda eskisinden çok daha fazla saç görüyorum. Daha önce mevsimsel dökülmeler yaşamıştım ama bu seferki farklı gibi geliyor. Sanki saçım genel olarak seyrekleşiyormuş hissi var ve bu düşünce bile moralimi bozuyor.

Hayatımda çok büyük bir değişiklik yaptım mı diye düşünüyorum. Beslenme düzenim mi bozuldu, stresim mi arttı, kullandığım bir ürün mü saçımı etkiledi emin olamıyorum. Saç bakım rutinimde büyük bir değişiklik yapmadım ama son dönemde daha yorgun ve stresli olduğumu inkâr edemem. Bir yandan da “Acaba geçici mi, yoksa bir şeyleri ihmal mi ediyorum?” diye sürekli kafamda kuruyorum.

İnternette araştırma yapınca karşıma vitamin eksikliği, hormonlar, stres, mevsim geçişleri gibi birçok sebep çıkıyor. Ama hangisi gerçekten benim durumumla ilgili ayırt etmek zor. Panik yapıp rastgele ürünler almak istemiyorum ama hiçbir şey yapmadan beklemek de içime sinmiyor. Bu süreci yaşayanların deneyimleri benim için çok daha yol gösterici olur.

Saç dökülmesi bir anda belirgin şekilde arttığında siz nasıl bir yol izlediniz, ilk olarak ne yapmak gerekiyor?

Ani dökülmelerde ilk dikkat edilmesi gereken şey stres oluyor. Ben yoğun bir dönemden geçerken aynı durumu yaşadım. Biraz sakinleşip uyku düzenimi toparlayınca dökülme gözle görülür şekilde azaldı.

Oyla 0
Kan tahlili yaptırmak bence çok önemli. Demir ve B12 eksikliğim çıktıktan sonra her şey anlam kazandı. Takviyelerden sonra saç dökülmem ciddi şekilde toparlandı.

Oyla 0
Ben önce paniği bıraktım ve dermatoloğa gittim. Mevsimsel dökülme olduğu söylendi. Gereksiz ürün kullanmak yerine nazik şampuan ve sabır önerildi. Birkaç ay içinde gerçekten azaldı.

Oyla 0
Benim dökülmem saçımı çok sık toplamaktan artmıştı. Fark edince daha gevşek kullanmaya başladım. Küçük alışkanlıklar bile etkileyebiliyormuş.

Oyla 0
Bakım ürünlerini sadeleştirmek işe yaradı. Çok fazla ürün kullanıyordum, saç derim yorulmuş. Daha az ama düzenli bakım dökülmeyi hafifletti.

Oyla 0
Geri
Üst Alt