Saç Dökülmesi İçin Biotin Alıp Fayda Göremeyen Var Mı?

Yusuf

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesi için en çok önerilen takviyelerden biri biotin. Nereye baksam “saç için şart”, “mutlaka kullan” gibi yorumlar görüyorum. Ben de bu yüzden bir beklentiyle biotin kullanmaya başladım. Ama açık konuşmak gerekirse, belirgin bir fayda gördüğümü söyleyemem. Ne dökülme azaldı ne de saçlarımda bariz bir güçlenme hissettim.

Bu durum kafamı karıştırdı. Çünkü biotin kullanan ve fayda gördüğünü söyleyen çok kişi var. Ama bir o kadar da “hiç işe yaramadı” diyen erkekler olduğunu fark ettim. Acaba biotin sadece eksikliği olanlarda mı etkili, yoksa beklentiler mi fazla yüksek tutuluyor? Belki de genetik dökülmede biotinin yapabileceği şeyler çok sınırlı.

Bir de kullanım süresi meselesi var. Kimi birkaç haftada etki bekliyor, kimi aylarca kullanmak gerektiğini söylüyor. Ne zaman “olmadı” deyip bırakmak gerektiğini bilmek zor. Boşuna zaman ve para harcamak istemiyorum ama erken pes etmek de doğru olmayabilir.

Bu yüzden gerçek deneyimleri duymak istiyorum. Özellikle biotin alıp hiçbir fark görmeyenlerin ne yaşadığını, sonrasında ne yaptığını merak ediyorum.

Saç dökülmesi için biotin kullanıp fayda göremeyen erkekler var mı, sizde sonuç nasıl oldu?

Ben yaklaşık 3 ay biotin kullandım. Açıkçası hiçbir fark görmedim. Sonra tahlil yaptırdım, zaten biotin eksikliğim yokmuş. O zaman anladım ki herkeste işe yaramıyor. Eksiklik yoksa mucize beklemek hata.

Oyla 0
Bende biotin saç çıkarmadı ama saçın genel yapısı biraz daha güçlü hissettirdi. Dökülme azalmadı ama koparak dökülme azaldı diyebilirim. Beklentiyi doğru ayarlamak gerekiyor.

Oyla 0
Benim dökülmem genetikti. Biotin kullandım ama süreç aynı devam etti. Sonradan bıraktım. Genetik dökülmede biotinin etkisi çok sınırlı bence.

Oyla 0
İlk ay fayda görmeyince bırakmıştım. Sonra tekrar başlayıp daha uzun kullandım ama sonuç değişmedi. Demek ki bana uygun değilmiş. Her takviye herkese iyi gelmiyor.

Oyla 0
Bence biotin biraz fazla abartılıyor. Eksikliği varsa faydalı ama saç dökülmesini durduracak bir çözüm gibi anlatılması yanlış. Ben beklentiyi düşürünce hayal kırıklığım da azaldı.

Oyla 0
Geri
Üst Alt