Saç Dökülmesi İçin Bitkisel Kür Kullanan Oldu Mu?

Nihat Hancı

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesi başlayınca insan ister istemez “doğal” çözümlere yöneliyor. Benim de karşıma sürekli bitkisel kürler çıkıyor. Yağ karışımları, bitki suları, masajlar… Kullanan çok, öven çok ama gerçekten işe yarıyor mu yoksa placebo mu, bunu ayırt etmek zor.

Bitkisel kürlerin cazip tarafı zararsız gibi görünmesi. Kimyasal bir şey kullanmıyorsun, doğal olduğu için iç rahatlatıyor. Ama diğer yandan da zaman kaybı olma ihtimali var. Saç dökülmesi genetikse ya da hormonal bir durum varsa, bitkisel kürlerle ne kadar yol alınabilir emin değilim. “Kullandım durdu” diyen de var, “hiçbir fark görmedim” diyen de.

Benim kafamdaki soru şu: Bitkisel kürler gerçekten dökülmeyi azaltıyor mu, yoksa sadece saç derisini rahatlatıp geçici bir his mi veriyor? Bir de düzenli kullanmak gerekiyor deniyor ama ne kadar süreyle, hangi noktada işe yaramadığına karar verilmeli, bunlar hep muamma.

Boş umutlara bağlanmak istemiyorum ama tamamen de kulak tıkamak istemiyorum. Gerçek deneyimleri duymak istiyorum.

Saç dökülmesi için bitkisel kür deneyip gerçekten faydasını gören oldu mu?

Ben birkaç farklı bitkisel kür denedim. Dökülen saç geri gelmedi ama saç derim daha sağlıklı hale geldi. Kaşıntı azaldı, saç daha canlı durdu. Yani tamamen işe yaramaz demem ama dökülmeyi durdurmak konusunda beklenti düşük tutulmalı.

Oyla 0
Açıkçası bende hiçbir etkisi olmadı. Düzenli kullandım, zaman verdim ama dökülme aynı devam etti. Bitkisel kürlerin genetik dökülmede çok etkili olacağını düşünmüyorum. Ama saç derisi problemi olanlarda destek olabilir.

Oyla 0
Ben yağ karışımlarını masajla kullandım. Masajın kendisi faydalı gibi geldi. Kan dolaşımı artınca saç derisi rahatlıyor. Kür mü etkiliydi, masaj mı tam ayırt edemedim ama tamamen boş da değildi.

Oyla 0
Bitkisel kürleri tek başına çözüm olarak görmek hata. Ben destekleyici olarak kullandım. Asıl farkı başka adımlar yaratmıştı. Kürler sadece yardımcı rol oynuyor bence.

Oyla 0
Bitkisel kürler psikolojik olarak rahatlatıyor. “Bir şey yapıyorum” hissi veriyor. Ama mucize beklemek hayal kırıklığı yaratır. Doğru beklentiyle kullanılırsa fayda görülebilir.

Oyla 0
Geri
Üst Alt