Saç Dökülmesi İçin Deneyip Gerçekten İşe Yaradığını Düşündüğünüz Bir Şey Oldu Mu?

Ecrin

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesi başlayınca insan ister istemez her öneriye kulak kabartıyor. Ben de o noktadayım. Şampuanlar, serumlar, yağlar, vitaminler… Herkesin mutlaka “bende işe yaradı” dediği bir şey var ama hangisi gerçekten etkili, hangisi tesadüf ayırt etmek zor. Bir ürünü kullanmaya başlıyorsun, bir süre sonra dökülme azalıyor ama bunun üründen mi yoksa dökülmenin doğal döngüsünden mi olduğunu anlamak pek mümkün olmuyor.

Bir dönem sadece şampuan değiştirmenin yeterli olacağını düşündüm ama pek bir fark görmedim. Sonra saç derisi ürünlerine yöneldim, bu sefer de fazla ürün kullanıp saç derimi yordum gibi hissettim. Takviyeler konusunda da kararsızım. Kimi “onsuz olmaz” diyor, kimi de “boşuna para” diye uyarıyor. İki uç arasında kalmış durumdayım.

En çok da gerçek, uzun vadeli deneyimleri merak ediyorum. Birkaç gün ya da bir hafta değil, gerçekten kullanıp fark görenlerin ne yaptığını bilmek istiyorum. Çünkü saç dökülmesi insanın psikolojisini de etkiliyor ve boş umutlara bağlanmak istemiyorum. Daha kontrollü, mantıklı bir yol izlemek istiyorum.

Saç dökülmesi için deneyip gerçekten faydasını gördüğünüz, size iyi gelen bir yöntem ya da ürün oldu mu?

Bende en net fark yaratan şey kan tahlili yaptırmak oldu. Demir eksikliği çıktı ve onu düzelttikten sonra dökülme azaldı. Ürünlerden önce vücudu kontrol ettirmek gerektiğini anladım. Tek başına şampuan ya da serum bana yeterli gelmedi.

Oyla 0
Saç derisi masajını düzenli yapmaya başlayınca dökülme biraz toparladı. Ama hemen değil, birkaç ay sonra fark ettim. Yağ falan kullanmadım, sadece parmak uçlarıyla nazik masaj yaptım. Sabır isteyen bir şey.

Oyla 0
Ben medikal bir şampuan kullandım ve gerçekten işe yaradı. İlk başta saçımı kuruttu ama dökülme belirgin şekilde azaldı. Sonrasında normal şampuanla dönüşümlü kullandım. Tek ürüne bağlı kalmamak önemliymiş.

Oyla 0
Takviyeler konusunda çok kararsızdım ama doktor önerisiyle kullanınca içim daha rahat etti. Kendi kendime aldıklarımda pek fark görmemiştim. Kontrollü gidince sonuç daha net oluyor. Ducray şampuanı kullanıyorum tavsiyede ederim.

Oyla 0
Açıkçası bende mucize yaratan tek bir şey olmadı. Birkaç küçük şeyin birleşimi etkili oldu diyebilirim. Daha az stres, daha nazik saç kullanımı ve düzenli uyku. Saç dökülmesi tek bir nedene bağlı olmuyor. Ama saç vitaminleri ve Vichy markasının şampuanını kullanıyorum son 2 ayda iyi bir ilerleme sağladılar.

Oyla 0
Geri
Üst Alt