Saç Dökülmesi İçin Hangi Doktora Gidilir?

Gülşah

Kayıtlı Üye
Saçlarım hep gür, dolgun ve canlıydı. Ama doğumdan sonra inanılmaz bir şekilde dökülmeye başladılar. Her duşta elimde kalıyordu. Önce hormonlardandır dedim, sonra vitamin eksikliğidir diye geçiştirdim ama üç ay sonra saçlarım neredeyse yarıya düştü. En sonunda dayanamadım ve araştırmaya başladım: saç dökülmesi için hangi doktora gidilir diye.

Birçok kaynak dermatoloji (cildiye) bölümünü öneriyordu. Randevumu aldım, doktor saç derime yakından baktı, bazı testler istedi. Meğer doğum sonrası hormon dengem tamamen değişmiş. Hem demir hem de ferritin seviyem düşüktü. Tedaviye başladım: hem takviye hem özel şampuanlar kullandım. Yaklaşık 2 ayda fark ettim, yeni bebek saçlar çıkmaya başlamıştı.

Doktorun söylediği bir şey aklımda kaldı: “Saç, vücudun aynasıdır.” Gerçekten de iç dengemiz bozulduğunda ilk sinyali saçlar veriyor.

Siz de saç dökülmesi yaşadığınızda önce ne yapıyorsunuz? Direkt doktora mı gidiyorsunuz, yoksa evde çözüm deniyor musunuz?

Ben genelde evde yağ karışımlarıyla oyalandım ama işe yaramadı. Dermatologun verdiği biotin takviyesi çok fark ettirdi.

Çözüm
Geri
Üst Alt