Saç Dökülmesi İçin Kan Tahlili Yaptıran Var Mı, Sebep Çıktı Mı?

Nadir Aktürk

Kayıtlı Üye
Saç dökülmem son aylarda ciddi şekilde arttı. Başta genetik sandım ama dökülme bir anda hızlandı. Ön çizgi ve tepe zaten zayıftı ama şimdi genel yoğunluk da azalmaya başladı. Bu durum beni “acaba altında başka bir sebep mi var” diye düşündürdü.

Birçok kişi kan tahlili yaptır diyor. Demir, B12, D vitamini, tiroid gibi değerlerin saç dökülmesini etkileyebileceğini söylüyorlar. Ama açıkçası genetik dökülmede kan tahlilinin bir şey değiştirmeyeceğini düşünenler de var. O yüzden kararsız kaldım.

Kan tahlili yaptıran erkekler gerçekten bir sebep buldu mu? Yoksa çoğu zaman sonuçlar normal mi çıkıyor? Gerçek deneyim önemli benim için.

Saç dökülmesi için kan tahlili yaptıran erkekler gerçekten bir eksiklik ya da sebep bulabildi mi?

Ben yaptırdım ve ciddi D vitamini eksikliği çıktı. Genetik dökülme de var ama eksiklik süreci hızlandırmış. Takviye sonrası dökülme tamamen bitmedi ama bariz şekilde azaldı. O yüzden tahlil yaptırmak mantıklı.

Oyla 0
Kan değerlerim tamamen normal çıktı. Yani bende sebep genetikti. Ama en azından başka bir hastalık ihtimalini elemiş oldum. Psikolojik olarak da rahatlatıyor.

Oyla 0
B12 ve çinko eksikliği çıktı. Takviye aldıktan sonra ani dökülme düzeldi ama ön çizgi geri gelmedi. Yani eksiklik varsa çözülüyor ama genetik süreç ayrı.

Oyla 0
Tiroid değerlerim sınırdaydı. Doktor kontrolüne girdim. Saç dökülmesi tek başına sebep değil ama alarm olabilir. O yüzden ihmal etmemek lazım.

Oyla 0
Dermatoloğum “ani artış varsa mutlaka tahlil” dedi. Bende demir eksikliği çıktı. Tedavi sonrası dökülme normale döndü. Genetik dökülme ayrı ama eksiklik varsa çözülüyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt