Saç Dökülmesi İçin Losyon Mu, Şampuan Mı Daha Etkili?

Ayla

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesi sorunu yaşayan biri olarak en çok kafamı karıştıran şeylerden biri bu: “Losyon mu daha etkili, yoksa şampuan mı?” Şampuanlar günlük bakım için kolay ama çoğu zaman sadece yüzeysel temizlik sağlıyor gibi geliyor. Losyonlar ise doğrudan saç derisine uygulandığı için daha yoğun etki sağlıyor olabilir.

Ama her ürünün düzenli kullanım gerektirdiğini biliyorum. Kimi kullanıcı losyonu tek başına yeterli bulmuyor, yanında mutlaka aynı markanın şampuanını da kullanmak gerektiğini söylüyor. Yani belki de en iyi sonuç ikisini bir arada kullanmaktan geçiyor.

👉 Sizce saç dökülmesi için losyon mu şampuan mı daha etkili?

Bence tek başına şampuan yeterli olmuyor. Ben Bioxcin Losyon + Şampuan birlikte kullandım. İkisi beraber çok daha etkili oldu. Tek başına şampuan sadece temizlik sağlıyor.

Oyla 0
Ben Vichy Dercos Aminexil Losyon kullandım. Şampuanını da aldım ama asıl farkı losyon yaptı. Saç dökülmem ciddi şekilde azaldı. Şampuan destekleyici.

Oyla 0
Benim tercihim Ducray Creastim Losyon oldu. Şampuanla kıyaslanmaz, losyon çok daha güçlü. Ama ikisi bir arada kullanıldığında sonuç daha kalıcı oluyor.

Oyla 0
Şampuan günlük bakım için gerekli ama asıl çözüm losyonda. Ben Kerastase Genesis Serum kullandım, etkisini 2 ayda gördüm. Şampuan sadece destek sağlıyor.

Oyla 0
Geri
Üst Alt