Saç Dökülmesi İçin Şampuan Değiştirmek Gerçekten Fayda Sağlıyor Mu?

Emre Doğulu

Kayıtlı Üye
Saç dökülmesiyle ilgili araştırma yapmaya başladığımda ilk karşıma çıkan önerilerden biri “şampuanını değiştir” oldu. Marketten eczaneye kadar her yerde dökülme karşıtı şampuan var ama açıkçası bu işin ne kadarının gerçek, ne kadarının pazarlama olduğunu kestiremiyorum. Çünkü saç dökülmesi yaşayan birçok kişi farklı ürünler deniyor ama sonuçlar çok değişken.

Ben de birkaç farklı şampuan denedim. Kimisi saçımı daha sert yaptı, kimisi dökülmeyi azaltıyor gibi hissettirdi ama net bir fark görmek zor. Şampuan değiştirmenin gerçekten dökülmeyi durdurup durdurmadığını, yoksa sadece saç derisini mi rahatlattığını anlamaya çalışıyorum. Çünkü eğer tek başına yeterli değilse beklentiyi buna göre ayarlamak gerekiyor.

Şampuanla mucize beklemiyorum ama gerçekten işe yarayan bir etkisi var mı, bunu bilmek istiyorum.

Saç dökülmesi için şampuan değiştirmek gerçekten fayda sağlıyor mu, yoksa etkisi sınırlı mı?

Şampuan tek başına dökülmeyi durdurmaz. Bunu net söyleyebilirim. Ama yanlış şampuan dökülmeyi hızlandırabilir. Ben doğru şampuana geçince saç derim rahatladı ve dökülme biraz azaldı ama tamamen bitmedi.

Oyla 0
Şampuanın etkisi daha çok saç derisiyle ilgili. Kepek, yağlanma, kaşıntı varsa dökülme artıyor. Ben saç derime uygun bir şampuan kullandığımda dökülme kontrol altına alındı.

Oyla 0
Dökülme genetikse şampuanla çözülmez. Ama destekleyici olur. Ben bunu beklentimi doğru ayarlayarak kullandım ve hayal kırıklığı yaşamadım.

Oyla 0
Piyasadaki her “dökülme karşıtı” ürün işe yaramıyor. İçeriğine bakmak lazım. Ben birkaç denemeden sonra saç derime en uygun olanı buldum.

Oyla 0
Dermatoloğum şampuanın tedavi değil, destek olduğunu söylemişti. Bu bakış açısıyla kullanınca hem faydasını gördüm hem gereksiz beklentiye girmedim.

Oyla 0
Geri
Üst Alt